Reklam
    Hem / Nyheter / Hej och välkomna till säsongen 2020–21

Hej och välkomna till säsongen 2020–21

Luleå-Färjestad 4–2, Rögle-Linköping 6-4, Leksand-Skellefteå 4-5 och Frölunda-HV 3–0.

Där har ni mitt tips inför SHL-premiären.

Nej, jag bara skämtade. Det ni just läst är premiärresultaten från lördagens fyra inledande matcher.

Den har börjat nu. Nu är den här. Längtan är över.

SHL smög igång så sakteliga. ”Bulan” Berglunds Luleå imponerade stort i premiären. Norrbottningarna är favoriter hos de flesta experter och det var väl ingen som krävde att få ändra sina tips efter matchen mot Färjestad.

Tvärtom, tipsen på Luleå sitter säkert.

Men Färjestad var inte långt efter. Något säger mig att Färjestad tar hem del hela. Jag tror att förbundsbasen Anders Larsson får dela ut guldmedaljerna för säsong 2020–21 i Karlstad frampå vårkanten. Till glada värmlänningar.

Enligt landets hockeytyckare ser säsongen ut att följa givna mönster, Luleå och Färjestad i topp och Oskarshamn och Leksand i botten.

Jag vill tro att främst Frölunda och HV kan utmana de två favoritlagen och att Oskarshamn och Leksand kan överraska positivt så att dramatiken i tabellbotten inte bara blir en kamp mellan två lag.

Eftersom inga svenska mästare utsågs i våras är Frölunda försvarande mästare. Göteborgarna var säsongens bästa lag och spelade hem guldet mycket välförtjänt. Men Frölunda i all ära, säsongen största snackis var ändå lilla IK Oskarshamn som tog sig från Hockeyallsvenskan förbi alla hinder upp till SHL.

Oskarshamn fick det minst sagt kämpigt i SHL och när SHL stängdes ner drogs det säkert en djup suck av lättnad i den småländska hockeymetropolen.

Hur ska det gå för Oskarshamn i sin andra SHL-säsong? Och ska Frölunda försvara hockeyguldet? Som alltid inför säsongstart är frågorna många – och svaren har vi först våren 2021.

Jag dristar mig att tro på en dramatisk liga i vinter. Den kanske mest intressanta på många år.

Det är få lagsporter, om ens någon, som väcker känslor och engagerar som spelet med puck och klubba. Ishockeyjournalisternas Kamratförening är också på tå – som alltid!

Från första klubbslaget, vi bildades 1991 på Globe Hotell, har vi oförtrutet arbetat med att stärka samvaron bland landets hockeyjournalister, höja vår status och vara en samtalspartner till Svenska Ishockeyförbundet och SHL/Hockeyallsvenskan.

Utmärkelser i kamratföreningens regi:

När Covid-19 bröt ut i mars och all verksamhet inom hockeyn ställdes in fattade Kamratföreningens styrelse ett beslut att inte utse några vinnare för säsongen 2019–20.    

ÅRSMÖTE och KAMRATMIDDAG

Som medlem är du huvudperson vid årsfesten, i samband med någon hockeyturnering eller enskild landskamp i Globen/Hovet, och alltid på Gröne Jägaren på Södermalm i Stockholm.

Vi avser att hålla årsmöte den 13 februari 2021 i samband med Beijer Hockey Games i Globen. Definitivt klockslag återkommer vi med.

På kvällen kamratmiddag på Gröne Jägaren.

DAGS ATT SÖKA VÅRT STIPENDIUM

”Hockeyjournalisternas Stipendium” 2020–21 på 10 000 kr är det nu hög tid att söka.

Ett fullkomligt unikt tillfälle. Som A-medlem i Hockeyjournalisterna har du bara att anmäla ditt intresse genom en skriftlig ansökan, där du berättar kort om dig själv och vad du vill göra med stipendiet.

Hockeyjournalisternas Stipendium” kan sökas av alla A-medlemmar. Gäller säsongen 2020–21. Ju förr du hör av dig, desto större är chansen att just du kan förverkliga din drömresa.

Ansökan till sekreteraren senast 31 dec 2020.

Stipendieresan bokar du lämpligen hos vår samarbetspartner, Björk & Boström Sportresor (expert på allt vad idrottsresor heter).

DAGS ATT BETALA IN MEDLEMSAVGIFTEN

Visst är det fantastiskt. På årsmötet 1991 beslutades att vår medlemsavgift skulle vara 200 kronor. Det är den fortfarande. År 2020!

Vilken annan förening kan skryta med det?

Det gamla vanliga postgironumret gäller. 24 35 20 – 4. Kassören välkomnar snabba ”insatser”.

HOTELLAVTAL

Hotellavtalen med våra Scandichotell löper vidare fram till kommande årsskifte. Som vanligt måste bokningskoden uppges vid bokning. Kod beställer du från Ishockeyjournalisternas Kamratförening (sekreteraren) när säsongens medlemsavgift är inbetald.

Gävle i september 2020.

Bengt Persson, sekr

Tel: 070–394 60 86
E-post: This is a mailto link