Reklam
Reklam
    Hem / Nyheter / Oscar Möller, Skellefteå AIK Rinkens Riddare 2020/2021

Oscar Möller, Skellefteå AIK Rinkens Riddare 2020/2021

Oscar Möller har av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna utsetts till Rinkens Riddare. Detta för andra gången under sin karriär.

Oscar Möller, 32 började sin ishockeykarriär i Spånga IS och har sedan hunnit med det mesta. Nyss har han avslutat sin åttonde säsong i Skellefteå AIK, sin tredje som lagkapten och av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna utsetts till Rinkens Riddare. Detta för andra gången under sin karriär.

Priset Rinkens Riddare 'är ett av de allra äldsta i ishockeyns historia. 1982-83 fick Gävle GIK:s Hans Öberg det första.

Sedan säsongen 1997/98 har Ishockeyjournalisterna delat ut det här priset, som går till en framstående spelare, som dessutom fungerat som en gentleman på och utanför isen.

Under säsongen 2020/21 ådrog sig Oscar Möller 35 utvisningsminuter på de 52 grundseriematcher han spelade. Efter ungdomsåren i Spånga blev det Djurgårdens IF i Elitserien i tre säsonger innan flytten till Nordamerika, där det förutom spel i WHL och AHL blev två säsonger i Los Angeles Kings.

Efter de här åren blev det fr o m 2011/12 Skellefteå AIK för Oscar Möller. Han har även hunnit med två säsonger i KHL och AK Bars Kazan .

Oscar Möller har visat sig vara en mycket jämn och slitstark spelare, som trots uppoffrande spel klarat sig bra från skador. Han harr legat kring 30-35 utiisningsminuet per säsonjg, vilket är en bra siffra för en spelare med en så pass tuff spelstil.

Med sin irrationella spelstil och högerfattning på klubban är han svår för motståndarförsvaren att få grepp på. Oscar Möllers skott är lite av en mardröm för målvakterna, ofta sitter pucken uppe i ett av målburens kryss.

Säsongen 2013/14 är en av Oscar Möllers allra bästa, första SM-guldet och VM-brons för Tre Kronor. I slutspelet var han närmast makalös med flest mål, flest assists och följaktligen flest poäng. Här gjorde han också flest mål i power play och fick Rinkens Riddare för första gången.

Notiveringen till priset Rinkens Riddare:

"En tuff, irrationell forward, som inte räds något. Dessutom en ytterst laglojal spelare, som definitivt har ett fint uppträdande på och utanför isen och väl förtjänar att kallas en Rinkens Riddare."

Se vilka som vunnit priset tidigare i "Hockeyboken" >