Reklam
    Hem / Landslag / April 2021 / Svenskhockey.tv sänder Sveriges matcher under U18-VM

Svenskhockey.tv sänder Sveriges matcher under U18-VM

Team 18/Småkronorna är på plats i Texas och laddar upp för U18-VM. Nu står det klart att svenskhockey.tv sänder alla Sveriges matcher från mästerskapet.

Säsongen 2019/2020 ställdes U18-VM in med anledning av coronapandemin. Senast mästerskapet spelades tog Sverige ett historiskt guld på hemmaplan i Örnsköldsvik inför en fullsatt arena. Nu är laget på plats i Texas och inleder mästerskapet den 26 april mot Belarus. Svenska supportrar kommer, för första gången, att kunna ta del av Sveriges matcher via svenskhockey.tv. Vid eventuellt slutspel för Småkronorna kommer SVT att sända semifinal och final även i sina kanaler.

- Vi är många som minns mästerskapet på hemmaplan för två år sedan. Självklart förknippar vi den med en fullsatt arena och en underhållande turnering där Sverige slutligen stod som segrare. Världen ser helt klart annorlunda ut nu och därför känns det glädjande att kunna erbjuda alla hockeyälskare dessa matcher. Det känns också bra att kunna erbjuda våra abonnenter ett innehåll utöver det vanliga efter en säsong som präglats av många inställda serier och matcher med anledning av coronapandemin, säger Christer Plars, Kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra abonnenter denna fantastiska turnering för att kunna följa flertalet av morgondagens stjärnor. Intresset för juniorishockey är sedan tidigare mycket stort i Sverige och vi hoppas givetvis på en lika framgångsrik turnering för Sverige som senast i Örnsköldsvik, säger Daniel Franck, VD på Sportway som tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet ansvarar för svenskhockey.tv.

Här ser du alla sändningstider för Sveriges matcher