Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / Augusti 2022 / Hallå där, Andreas Karlsson…

Hallå där, Andreas Karlsson…

… förbundskapten för U18-Damlandslaget, som i förra veckan samlades tillsammans med Olympisk Offensiv-truppen för läger, tester och internmatcher i Furudal.

För U18-tjejerna var lägret en viktig start i förberedelserna inför hemma-VM i januari. Vad fick du för svar under den här träningsveckan?

– Lägret var en riktigt bra start där många tjejer fick visa upp sig. Detta gav besked att det är spännande årskullar på gång. Med ett intensivt läger så får man injektioner på hur tjejerna orkar ladda om och prestera under en lång tid. Precis som det är på en turnering. Tjejerna tävlar hela vägen in i mål, vilket är riktigt bra. Jag tycker att tjejerna tagit kliv under veckan som gått.

Vad blir nästa steg för U18-damlandslaget?

– Nu får tjejerna träna på i sina hemmamiljöer. För oss coacher blir nästa steg att följa deras resa där innan vi tar ut ett landslag till en turnering i november.

För Olympisk Offensiv-truppen pratade du inför lägret om att ni ville ha högintensiva träningar med fokus på individuell utveckling och aktionssnabbhet. Vad blev resultatet, tycker du?

– Jag tycker att OO-truppen tagit stora kliv sedan första samlingen på is i Falun i maj. Som jag bedömer det tar tjejerna snabbare beslut, samtidigt som passnings- och attackspelet har blivit bättre. Agerandet in och ut i situationerna sker mer bestämt nu. Jag tycker att OO-truppen har kört otroligt bra under alla läger, men det gäller att fortsätta göra jobbet varje dag och att inte ta rast på träningen oavsett om det är on eller off-ice.

Vad säger du om internmatcherna? U18 vann första med 2–1 på övertid, medan Olympisk Offensiv vann andra med 6–0.

– Första matchen tävlar U18-tjejerna otroligt hårt tillsammans som grupp, vilket är ett gott tecken. Bra målvaktsspel och ett uppoffrande spel samtidigt som offensiven inte var lika spetsiga som i match två. Match två är spelmässigt bättre från U18-tjejerna men Olympisk Offensiv-laget spelar betydligt rakare och spetsigare över heta ytan.

– Matcherna som helhet har varit bra för båda lagen. U18 får jobba med spelet utan puck men även med ett tempo som gör att beslut måste fattas snabbare. Detta har Olympisk Offensiv fått göra redan under matcherna mot Damkronorna. Att få handskas med olika motståndare är riktigt bra för Olympisk Offensiv-laget i deras fortsatta utvecklig som ett steg för att öka konkurrensen och nivån för att jaga medaljer i mästerskap med OS som mål.

Vad är nästa steg för Olympisk Offensiv-truppen?

– Nu kommer vi följa spelarna i sina hemmamiljöer med start i Luleå och Örnsköldsvik i veckan.


Läs mer: Här kan du läsa mer om U18-Damlandslagets säsong.