Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / Augusti 2022 / Hallå där, Johan Rosén…

Hallå där, Johan Rosén…

… förbundskapten för Team 17, som i helgen spelade tre matcher mot Finland i Nyköping.

I fredags vann Team 17 med 5–3, medan Finland kom tillbaka starkt i lördagsmatchen och vann den med 4–3. I den tredje och avslutade matchen på söndagen vann Team 17 med klara 5–1.

Två segrar och 13–8 i målskillnad på tre matcher mot Finland – vad tar du med dig från Finnkampen?

– Med tanke på fjolårssäsongen, då 06-kullen hade det kämpigt mot Finland och förlorade samtliga fyra möten, var det viktigt att slå Finland. Det var skönt för grabbarna att få lite revansch. Men även förlusten var nyttig, den blev en läxa att om man inte är alert går man på pumpen på den här nivån.

Viktigt för dessa spelare att utvecklas mot internationellt motstånd, vad tror du spelarna fick för erfarenheter?

– Även om Finland sköt mer än vi, så uppträder våra killar proffsigt och stabilt. Många får ett uppvaknande att det är en nivå högre än hemmaserien, till exempel att det krävs mer för att ta sig in framför motståndarmålet. Den här kullen tappade några matcher under pandemin, så varje landslagssamling blir oerhört nyttig.

Några individuella spelare du vill nämna?

– Alla grabbar gjorde det bra utifrån matchning och förväntningar. De som matchas offensivt märks ju mer i protokollet, och där stack Melvin Fernström ut med åtta poäng på tre matcher. Men även Hugo Laring i målet var stark.

Vad blir nästa steg för Team 17?

– Nästa samling är att vi 2 november åker till Kanada och spelar World Under 17 Hockey Challenge. Mina företrädare på förbundskaptensposten säger att den turneringen brukar vara en riktigt nyttig erfarenhet för grabbarna att möta eliten i sin årskull.


Läs mer: Här kan du läsa mer om Team 17-säsongen