Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / Augusti 2022 / U18-VM spelas i sin helhet i Östersund Arena

U18-VM spelas i sin helhet i Östersund Arena

Svenska Ishockeyförbundet meddelar idag en förändring av spelort för U18-VM för damer, som spelas i januari 2023.

När U18-VM för damer tilldelades Svenska Ishockeyförbundet var planen att lägga mästerskapet i Östersund Arena och Klanghallen i Brunflo. Vid en närmare besiktning av Klanghallen har Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Internationella Ishockeyförbundet beslutat att flytta hela mästerskapet till Östersund Arena. Anledningen är att Klanghallen inte når upp till de krav som ställs vid ett internationellt mästerskap.

Klanghallen är en charmig ishall med hög trivselfaktor men faciliteterna räcker dessvärre inte till för att spela ett VM. Däremot uppfyller Östersund Arena med två isytor och utrymmen för önskade behov alla de krav och önskemål som ställs vid ett världsmästerskap. Alla åtta lagen kommer därför att samlas under ett och samma tak i Östersund Arena.

– Ambitionen har hela tiden varit att spela i Brunflo med tanke på deras fina engagemang för tjejhockeyn, men Klanghallen klarade inte besiktningen. Det är dock glädjande att ha kvar Brunflo IK som en part i arrangemanget. Utifrån hur det ska lösas logistiskt och organisatoriskt blir det såklart lite enklare att spela enbart i Östersund Arena, säger Mikael Haglund, generalsekreterare för U18-VM, Svenska Ishockeyförbundet.

– För oss känns det viktigt, utmanande och spännande att genomföra detta mästerskap. Det kommer att ge många positiva effekter för föreningen och vi ser det här som en stor möjlighet att börja satsa på tjejhockey på allvar. Visst kommer det att bli utmaningar med istider och utrymmen men vi har bra samarbeten med de andra föreningarna i vår närhet, så det kommer vi att lösa, säger Tommy Wahlund, ordförande, Östersunds IK.

– Denna turnering blir ett lyft för damhockeyn i länet. Vi kommer att medverka till genomförandet av evenemanget. Vi kommer att bidra med möjligheter för lagen att ha träningsmatcher innan turneringen startar, vi kommer att släppa träningstider för barn och ungdomar i ÖIK så att de kan hålla igång sin ordinarie verksamhet och vi kommer att göra olika kring arrangemang till mästerskapet, säger Anton Waara, ordförande i Brunflo IK.

U18-VM spelas mellan den 8–15 januari 2023 och spelschemat presenteras närmare mästerskapet. Sverige spelar i toppseedade Grupp A tillsammans med USA, Kanada och Finland. Grupp B består av Schweiz, Tjeckien, Slovakien och Japan. SVT sänder Sveriges matcher.