Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / Damkronornas läger i Sundsvall ställs in på grund av risken för smittspridning

Damkronornas läger i Sundsvall ställs in på grund av risken för smittspridning

Utifrån den rådande situationen med smittspridning i tre av föreningarna i SDHL har Svenska Ishockeyförbundet efter en noggrann medicinsk bedömning beslutat att inte genomföra Damkronornas läger i Sundsvall.

Efter att ha genomfört tre läger tidigare under säsongen utan någon smitta eller smittspridning är det ett tungt och tråkigt beslut att fatta. Men då vi har smittspridning i flera av lagen där vi har uttagna spelare och en oro för ytterligare spridning är det viktigt att vi tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att förhindra ytterligare spridning. Dessutom är säsongen inne i ett känsligt läge med avslutningen av grundserien och SDHL-slutspelet i närtid och efter förra säsongens abrupta avslut så är det viktigt att vi ger föreningarna och ligan bästa möjliga förutsättningar att genomföra avslutningen.

Det är självklart tråkigt och jag känner med spelarna och ledarna i laget som sett fram emot att träffas och jobba vidare mot kommande OS-kval med den positiva energi som finns i gruppen, men efter att ha varit i kontakt med läkarna kring laget och smittskyddsläkare, men också SICO och SDHL och sett över den totala situationen så har vi beslutat att inte genomföra lägret, säger Olof Östblom, Tävlings och landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Ett tråkigt, surt och jobbigt besked, som jag samtidigt har förståelse för. Vi har börjat bygga något som ska bli både starkt och spetsigt. Men vi gör inget halvdant med Damkronorna och jag har stort förtroende för den medicinska kompetensen. Tre smittfria samlingar under hösten och förhoppningsvis kan vi få till ett landskampsutbyte efter SDHL-slutspelet, säger Ulf Lundberg, Förbundskapten för Damkronorna.