Reklam
    Hem / Landslag / Juni 2020 / Juniorlandslagens aktiviteter i augusti

Juniorlandslagens aktiviteter i augusti

Med anledning av Coronapandemin ställer Svenska Ishockeyförbundet om i verksamheten under det internationella breaket i augusti. Se juniorlandslagens planering här.

Det råder stor osäkerhet både nationellt men framför allt internationellt vad gäller landslagsspel på flera nivåer. Svenska Ishockeyförbundet för löpande dialog med andra nationer för att se vilka typer av aktiviteter som är möjliga att genomföra. Klart är nu att många internationella turneringar ställs in och ersätts med lägerverksamhet under det internationella breaket 24-30 augusti.

Team 20 Herr
Team 20/Juniorkronorna planerar i dagsläget att resa till Hodonin, Tjeckien för en turnering under förutsättning att internationella resor går att genomföra och inga förändringar sker gällande riktlinjer för resande. Om turneringen skulle ställas in samlas truppen för en lägersamling under fyra dagar.

Team 18 Dam
U18-damlandslaget skulle enligt planering deltagit i en 4-nationsturnering i Skövde men då vissa deltagande länder inte kunnat garantera deltagande ställs turneringen in och ersätts med en lägersamling över fyra dagar.

Team 18 Herr
Team 18/Småkronorna skulle ha spelat Hlinka Gretzky Cup i augusti men turneringen ställdes in tidigare under våren. Truppen kommer istället att samlas för en lägersamling över fyra dagar.

Team 17 Herr
Team 17 kommer istället för Finnkampen som var planerad i augusti att samlas för lägersamling över fyra dagar.

- Det är en extraordinär tid vi lever i, samhället i stort men även idrotten. Inför det internationella breaket i augusti har vi fått anpassa oss till världsläget där det råder en stor osäkerhet. Tyvärr har vi fått ställa in turneringar på hemmaplan som vi sett mycket fram emot, men där deltagande länder inte kunnat bekräfta sitt deltagande. Det känns bra att vi istället kan samla trupperna för lägerverksamhet, inte minst är det viktigt för våra juniorlandslag som spelar VM-turneringar redan i december och januari, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

 

Med anledning av Coronapandemin och Folkhälsomyndighetens riktlinjer om folksamlingar om max 50 personer kommer publik, föräldrar, agenter, scouter och övriga besökare inte att kunna delta under lägersamlingarna i augusti.

- Det är såklart jättetråkigt att inte kunna öppna dörrarna till alla som vill titta på vår verksamhet och våra juniorlandslag. Men samtidigt måste vi ta vårt ansvar gentemot spelare, ledare och andra för att stoppa smittspridningen av covid-19. Från Svenska Ishockeyförbundets sida vill vi göra allt vi kan för att ta ansvar för en säker miljö utifrån Coronapandemin, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.