Reklam
    Hem / Landslag / Landslagens aktiviteter i december

Landslagens aktiviteter i december

Här kan du läsa om landslagens verksamhet under det internationella breaket i december. Med anledning av Coronapandemin ställer Svenska Ishockeyförbundet om något i planeringen.

Tre Kronor

Tre Kronor kommer att genomföra Channel One Cup i Ryssland och turneringen genomförs i en ”bubbla” likt Karjala Tournament som genomfördes i november. Turneringen spelas 17–20 december.

Damkronorna

Damkronorna kommer att samlas i Sundsvall för ett läger den 14–18 december. Damkronorna skulle enligt säsongsplaneringen genomfört en delturnering Euro Hockey Tour men med anledning av Coronapandemin har länderna gemensamt bestämt att inte genomföra turneringen som planerat.

Team 20 Herr/Juniorkronorna

Team 20/Juniorkronorna kommer att resa till Edmonton för att spela junior-VM som spelas mellan den 25 december – 5 januari.

- Vi lever i en föränderlig värld just nu, nationellt men också internationellt med anledning av Coronapandemin. Det har gjort att vi behövt ställa om i planeringen inför det internationella breaket i december. Vi för regelbundna avstämningar med de andra länderna inom Euro Hockey Tour och där togs ett gemensamt beslut att inte genomföra några turneringar på damsidan innan årsskiftet. Trots ett inställt VM för Damkronorna känner vi dock att det är otroligt viktigt att laget får samlas och bygga vidare mot OS-kvalet nästa år och fortsätta den resa som laget nu är inne på. Därför kommer vi att samla laget för en lägersamling i Sundsvall, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.