Reklam
    Hem / Landslag / Juniorkronornas Finnkamp i Malmö ställs in

Juniorkronornas Finnkamp i Malmö ställs in

Under torsdagen tog Svenska Ishockeyförbundet och Finska ishockeyförbundet gemensamt beslutet att ställa in Finnkampen i Malmö, som en försiktighetsåtgärd med anledning av två positiva covid-test i den svenska truppen.

Spelare och ledare i Juniorkronorna testades inför resan till Malmö där alla provsvar var negativa. Spelarna har sedan samling burit munskydd och anpassat verksamheten efter svensk ishockeys Verksamhetsprotokoll. Vid ankomst i Malmö gjordes nya covidtest där en spelare testades positivt. Efter det positiva svaret gjorde snabbtest på alla ledare och spelare där ännu en spelare visade ett positivt provresultat. Ingen av spelarna har uppvisat eller uppvisar några symptom. Efter dessa provsvar valde Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med det Finska ishockeyförbundet att ställa in Finnkampen i Malmö.

- Vi har ett ansvar gentemot spelare, ledare men också våra föreningar samt vårt gästande lag. Därför väljer vi tillsammans med Finlands ishockeyförbund att ta det här beslutet. Vi har gjort ett gediget jobb med testning och isolering av både spelare och ledare och utifrån det känns det skönt att vi har ett system och strukturer som fungerar och där vi upptäcker smitta i ett tidigt skede, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.