Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / Team 18/Småkronornas matcher i Finland ställs in

Team 18/Småkronornas matcher i Finland ställs in

Under torsdagen tog Finlands ishockeyförbund och SIF i samråd med finska myndigheter ett gemensamt beslut att ställa in kommande matcher för Team 18 som en försiktighetsåtgärd, med anledning av två positiva covid-test i den svenska truppen.

- Situationen är självklart väldig tråkig, samtidigt känns det skönt att systemet kring testning fungerar och att vi har tagit ett stort ansvar i att både testa och isolera spelare från start. Spelarna testades innan avfärd till Finland där alla provsvar var negativa. Från samling i Sverige har alla spelar burit munskydd i alla utrymmen förutom på hotellrummen i Finland. Vid ankomst till Finland gjordes ett andra test och i väntan på testet har spelarna varit isolerade på sina rum. Efter testet visades ett positivt provsvar. Efter det positiva provsvaret gällande en spelare valde vi att göra ytterligare två tester och smittspåra spelare som varit i närmast kontakt med smittad spelare. Efter det visade ännu en spelare positiv. Ingen av spelarna har uppvisat eller uppvisar några symptom på smitta, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Med anledning av läget så väljer vi nu gemensamt att ställa in kommande matcher i Finland som en försiktighetsåtgärd. Alla vill självklart spela ishockey, men vi befinner oss i en situation som är större än ishockey just nu och därför väljer vi att ta det här beslutet, säger Ericson.

Närmast kommer Svenska Ishockeyförbundet nu tillsammans med det Finska förbundet se över hur laget reser hem till Sverige på ett smittsäkert sätt.