Reklam
    Hem / Landslag / September 2020 / Landslagens aktiviteter i november

Landslagens aktiviteter i november

Med anledning av Coronapandemin ställer Svenska Ishockeyförbundet om något i verksamheten under det internationella breaket i november. Se landslagens planering här.

Det råder stor osäkerhet både nationellt och internationellt med anledning av Coronapandemin. Svenska Ishockeyförbundet för löpande dialog med de andra nationerna kopplat till de turneringar som ligger i planeringen.

Tre Kronor

Tre Kronor kommer att genomföra Karjala Tournament och turneringen genomförs i en ”bubbla” där spelare inte får lämna hotell och inte träffa media eller övriga utanför laget.

Damkronorna

Damkronorna skulle enligt planeringen spela en Finnkamp i november. Tillsammans med Finland har beslut tagits att spela Finnkampen under decemberbreaket närmare Damkronornas VM. Damkronorna kommer att samlas för ett läger i Sundsvall där träningsmatcher kommer att spelas mot Danmark och Norge.

Team 20 Herr

Team 20/Juniorkronorna skulle enligt planeringen spelat en 4-nationsturnering i Malmö i november. Med anledning av Coronapandemin så genomförs inte turneringen med fyra lag utan ersätts av en Finnkamp. Finnkampen är Team 20:s sista internationella matcher innan JVM som spelas i Edmonton i december-januari.

Team 18 Dam

I dialog med det finska förbundet kommer U18-damerna inte att ha någon verksamhet i november. Eftersom U18-VM för damer ställts in och utifrån det smittläge som råder ser SIF över möjligheten att utöka aktiviteterna efter nyår för U18-damerna, då säsongen normalt skulle ta slut i januari.

Team 18 Herr

Team 18/Småkronorna skulle enligt planeringen spelat en 5-nationsturnering i Schweiz i november. Med anledning av Coronapandemin så genomförs inte turneringen med fem lag utan ersätts av en Finnkamp i Finland. Team 18 har ingen planerad aktivitet i december så i dialog med det finska förbundet genomför man Finnkampen under november.

 

- Vi lever verkligen under speciella förutsättningar både nationellt och internationellt. Inför det internationella breaket i november har vi fått anpassa oss till världsläget där det råder stor osäkerhet och för oss är det viktigt med en nära och löpande dialog med de andra nationerna. Att vi nu kan komma igång med internationellt spel för flera lag känns såklart glädjande, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Vi har såklart behövt vara lösningsorienterade och snabbfotade att fatta beslut under Coronapandemin. Föra våra juniorlandslag betyder det bland annat att vi fått ersätta turneringar med matcher mot ett lag och även att vi flyttar stora delar av säsongen för, exempelvis U18-damlandslaget till efter nyår. På damsidan har vi tyvärr inte ett U18-VM att sikta mot och då vill vi ta ansvar och se över hur vi kan erbjuda tjejerna en bra utbildning och matcher med internationellt motstånd efter nyår, utifrån hur smittspridningen ser ut just nu. I vanliga fall avslutas säsongen i januari för U18-damerna men nu kan vi förlänga den något, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet