Reklam
Reklam
    Hem / Landslag / JVM-genrepet till Ängelholm

JVM-genrepet till Ängelholm

I november arrangerar Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Rögle BK fyrnationsturnering för J20 i Catena Arena. Det är sista turneringen för Juniorkronorna innan JVM.

Juniorkronorna laddar upp inför JVM i Edmonton med en fyrnationsturnering i Catena Arena den 11–14 november. Förutom Sverige deltar Tjeckien, Finland och Ryssland i turneringen. Turneringen är den sista inför mästerskapet i Kanada.

– Först och främst är jag enormt tacksam och stolt över arbetet hela organisationen gjort för att få en så stor och viktig internationell turnering till Ängelholm och nordvästra Skåne. Den här typen av evenemang är givetvis bra för ishockeyn och för hockeyfans i vår region men det skapar även vinster i samhället utanför isen, till exempel för besöksnäringen, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch. 

- Vi ser fram emot att komma till Rögle BK och Ängelholm i den sista och viktiga turneringen innan U20 VM. Rögle är en förening och ort med stark ishockeykultur och där det satsas stort på utveckling både i organisationen och även fysiskt med nya isytor och förbättrade förutsättningarna för att driva ishockeyn framåt, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Redan innan arenan är färdigbyggd har vi börjat arbeta med att få fler evenemang till Catena Arena. Vi ser stora möjligheter med att använda vår arena till mycket mer än hockey. Konferenser, möten, mässor och andra stora evenemang. Vi kommer att satsa hårt under turneringen på att säkerställa att alla får en bra upplevelse och jag hoppas att många kommer till Catena Arena för att se framtidens stjärnor, säger Rögles kommersiellt ansvarige Kari Litmanen.

Sveriges matcher under turneringen:

Fredag 12 november:
19.30 Sverige – Tjeckien

Lördag 13 november:
17.00 Sverige – Finland

Söndag 14 november:
16.00 Sverige - Ryssland