Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Arenadagarna hålls 18-19 november

16 NOV 2014 11:52
Framtidens ishallar byggs i trä – hållbarhet i fokus under Arenadagarna.
  • Skapad: 16 NOV 2014 11:52

Att bygga miljövänligt och hållbart är en av byggbranschens största utmaningar. I en rad seminarier under Arenadagarna på Träffpunkt Idrott lyfts is, anläggning och hockeyns förutsättningar. En av punkterna som lyfts är byggen av ishallar i trä. 
- För kommuner i byggtankar kan det ge stora fördelar. Såväl estetiskt som praktiskt och miljömässigt, säger Bo Lennfjord, ordförande anläggningsutskottet Svenska Ishockeyförbundet och programansvarig Arenadagarna.
Arenadagarna arrangeras av Svenska Ishockeyförbundet och pågår under två dagar under Träffpunkt Idrott, tisdagen 18 november och onsdagen 19 november. 
Seminariet ”Fördelar med att bygga ishallar i trä” gästas av Mikael Lindberg, VD på träförädlingsföretaget Martinsons. Företaget levererade exempelvis limträ till ishallen vid Skellefteå Kraft Arena. Ishallen invigdes 2013. Träet togs från skog som växt inom en femton mils radie från Skellefteå. Under seminariet lyfts de främsta fördelarna med träbyggen. 
- En aspekt av hållbarheten är just att det handlar om byggen med material från svenskodlad skog. Trä är också flexibelt och anpassar sig efter luftfuktighet, perfekt i en ishall. Sist men inte minst bjuder det även åskådaren på en vacker fasad. Det blir helt enkelt lättare att integrera nya ishallar i en stadsmiljö på ett smakfullt sätt, säger Bo Lennfjord. 
En annan punkt i programmet under Arenadagarna rör vikten av att bygga rätt från början. Att planera rätt när man ska göra investeringar i en anläggning är en förutsättning för effektivt resursutnyttjande. En något högre kostnad vid investeringen kan många gånger långsiktigt spara driftskostnader som överstiger den extra investeringskostnaden. Seminariet ”Planera rätt från början” gästas av Jan Kans, verksam som bland annat system- och energikonsult. 
Till temat hållbarhet kan även punkten ”Från träningshall till OS-arena – hur man planerar ett framgångsrikt projekt” sälla sig. Seminariet gästas av Sven-Åke Wikers från konsultföretaget ArenaProjekt. Här får man bland annat svar på frågan om vilka effekterna blir av att samla arenor och idrottsanläggningar på samma ställe. 
Läs mer om Arenadagarna här >>> 
Det går bra att anmäla sig separat till Arenadagarna men programmet ingår även i seminarieavgiften för Träffpunkt Idrott. 

För konferensprogram med paneldeltagare, föreläsare och lista över samarbetspartners, gå in på www.traffpunktidrott.se  Här uppdateras information kontinuerligt. 
Följ även Träffpunkt Idrott på Twitter under hösten på @tpidrott 

För bild av Bo Lennfjord, klicka här >>>

För mer information, kontakta: 
Bo Lennfjord, programansvarig Arenadagarna, tfn 733 50 75 60, e-post: 
This is a mailto link
Anna Wirsén, programansvarig Träffpunkt Idrott, tfn +46 733-30 60 90, e-post:This is a mailto link
Magdalena Rönström, affärsansvarig, tfn +46 (0)31-708 82 04, e-post:This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info