Hoppa till sidans innehåll

Ylva Lindberg ny huvudcoach för Damlandslaget U18

20 MAR 2015 10:00
Ylva Lindberg, 38, blir Sveriges första kvinnliga förbundskapten då hon 1 april tillträder som huvudcoach för Damlandslaget U18.
  • Skapad: 20 MAR 2015 10:00

Ylva Lindberg kommer närmast från att ha varit huvudcoach för AIK i Riksserien, som hon under tre år lett till SM-guld och SM-silver. Själv har Lindberg, genom sina 191 landskamper, gjort resan och vet vad som krävs för att vinna internationella medaljer.
– Med sin erfarenhet som coach under många år i Riksserien, som instruktör i vår campverksamhet och med en gedigen spelarkarriär bakom sig kommer Ylva Lindberg kunna lyfta vår verksamhet i J18-landslaget, säger Erika Holst, utvecklingsansvarig för damishockey hos Svenska Ishockeyförbundet.
– Det en stor ära för mig att få coacha vårt J18-landslag. Förbundet har gjort ett fantastiskt arbete med rekrytering av tjejer till sporten och det känns väldigt inspirerande att få vara en del av den fortsatta utvecklingen av svensk damhockeys framtid, säger Ylva Lindberg.
Till sin hjälp kommer Lindberg att ha Madeleine Östling som varit assisterande tränare i Brynäs IF i två säsonger och kommer till hösten att ta över huvudansvaret för just Brynäs IF. Även Östling har en spelarkarriär bakom sig både i Riksserien och i J18-landslaget.
– Det ska bli roligt att få arbeta med framtidens stjärnor och få vara med att utveckla och utvecklas tillsammans med dem. Att få göra den här resan tillsammans med Ylva Lindberg som har stor erfarenhet inom damishockey gör det hela ännu mer spännande, säger Madeleine Östling.
Managerrollen för J18-landslaget kommer att axlas av Stefan af Bjur. Även af Bjur kommer närmast från en framgångsrik säsong som coach för AIK i Riksserien samt har varit engagerad i Upplands distriktlagsverksamhet.
– Det känns jättebra att kunna knyta till oss den här trion som ett led i vår fortsatta utveckling av svensk damhockey, säger Henrik Haraldsson, utvecklingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info