Hoppa till sidans innehåll

Svenska ishockeyförbundet stödjer inte Crowns planer på ett svenskt KHL-lag

22 APR 2016 09:12
Med anledning av den presskonferens Crowns håller i dag vill Svenska Ishockeyförbundet tydliggöra förbundets inställning i frågan.
  • Skapad: 22 APR 2016 09:12

– Svenska Ishockeyförbundet har inte lämnat något stöd till Crowns planer på etablering av ett svenskt KHL-lag. Förbundets utgångspunkt generellt är att vi tror på en modell med starka nationella ligor och klubblagsspel på mästerskapsnivå. SIF ser också vikten av att hela vår nationella hockeyverksamhet är en del av den svenska idrottsrörelsen. Den nationella ishockeyn vinner på en satsning på såväl bredd som elit. Svensk ishockey är en stark och betydande talangfabrik, inte minst det faktum att vi har 86 svenska spelare i NHL vittnar om den saken. En betydande anledning till svensk ishockeys styrka och framgångar är att vi värnar om ishockeysporten och tar det totala ansvar som krävs, från gräsrotsnivå upp till yppersta eliten, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.
Sverige är trots vår relativa litenhet en av de starkaste hockeynationerna i världen. Vi har en av världens bästa nationella ligor. Vi är sedan länge medvetna om att det finns starka ekonomiska intressen i anslutning till KHL som gärna ser etableringen av ett KHL-lag i Sverige. Från SIF:s sida har vi vid ett flertal tillfällen dock gett uttryck för vår uppfattning att en sammanhållen inhemsk ishockeyrörelse bäst främjar svensk ishockey och dess utveckling även i framtiden. Vi är övertygade om att denna uppfattning har mycket starkt stöd i den svenska ishockeyrörelsen och också vinner ett mycket starkt stöd i den svenska supporterkulturen.
Något stöd från SIF:s sida till Crowns deltagande i KHL finns alltså inte.

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info