Hoppa till sidans innehåll

Tre Kronor spelar mot Schweiz i Ljungby den 7 april

22 JAN 2016 06:00
Tre Kronor spelar en VM-förberedande landskamp mot Schweiz i Ljungby torsdagen den 7 april 2016.
  • Skapad: 22 JAN 2016 06:00

Tre Kronor spelar en VM-förberedande landskamp mot Schweiz klockan 19.00 torsdagen den 7 april 2016 i Ljungby Arena, Ljungby.
– Detta arrangemang är ett samarbete mellan Troja-Ljungby och Ljungby kommun och vi är mycket glada att erbjuda vår trogna Ljungbypublik och övriga närliggande orter denna möjlighet. Denna match är ett led i förberedelserna inför hockey-VM senare i maj. Bägge lagen kommer att bo och träna i Ljungby under några dagar varför det säkerligen blir många hockeyintresserade ungdomar med flera som kommer att kunna följa lagen för träning. Vidare är det positivt för Ljungby att profilera sig som en framåt stad med en ny arena och sätta Ljungby på kartan. Inom Troja-Ljungby är vi mycket stolta över att få möjlighet att arrangera en match för vårt kära landslag Tre Kronor, säger IF Troja/Ljungbys ordförande Per Wass som sätter stor tillit till föreningen och dess många erfarna och duktiga funktionärer och ledare att klara av detta arrangemang.
– Inom Ljungby kommun ser vi detta som ett stort erkännande av Svenska Ishockeyförbundet att förlägga en så pass viktig träningslandskamp i Ljungby inför stundande VM. Ljungbypubliken får chansen att se några av världens bästa hockeyspelare, ett evenemang som är positivt för alla i Ljungby kommun. Ett stort steg i att skapa en arena för alla och samtidigt genom näringsliv och utvecklingsavdelningen marknadsföra kommunen på nationell nivå. Vi från kommunen vill uppmuntra alla former av upplevelser, säger ordförande i kultur- och fritidsnämnden Marcus Walldén.            
– Som ett led i förberedelserna inför VM känns det intressant med Ljungby som bas för vårt träningsläger och landskamp mot Schweiz i Ljungbys nya smakfulla arena. Här finns ju också mycket hockeykultur i Ljungby med omnejd, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info