Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet fördjupar sponsor- och partnersamarbete med CCM Hockey och Intersport

18 OKT 2016 11:30
CCM Hockey blir ny huvudsponsor till Svenska Ishockeyförbundet de kommande fem åren. Samtidigt ökar Intersport sitt partnerskap och blir officiell partner med rättigheter att sälja Tre Kronors och Svenska Ishockeyförbundets merchandise.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2016 16:01

- Vi tycker det är fantastiskt roligt att vi utökar samarbetet där ett av världens största varumärken inom ishockey utrustning kopplas samman med ett av sportvärldens starkaste varumärken - Tre Kronor.  CCM har varit med oss i många år och varit en stark partner samt blivit en naturlig del i svensk ishockey med sina produkter. Vi delar ambitionen med CCM och Intersport att fler ska få möjlighet att prova på ishockey utan stor kostnad, att göra sporten tillgänglig för fler.

- Intersport kommer dessutom med sin starka position som marknadsledande inom hockey, göra våra    produkter tillgängliga på ett sätt vi inte tidigare haft möjlighet till, säger Anna Nordkvist, Svenska Ishockeyförbundets marknads och kommunikations-chef.

– CCM Hockey har valt att bli huvudpartner till Svenska Ishockeyförbundet från och med denna säsong. Vi har ett samarbete sedan sjuttiotalet som vi är stolta över.  Som marknadsledare inom svensk hockey var det självklart att gå in i ett huvudpartnerskap och fördjupa vårt samarbete med Svenska Ishockeyförbundet som etablerat sig som ett av världens bästa ishockeylag. Vi förser landslagsorganisationen med branschens bästa ishockeyprodukter för att kunna levererar ishockey på världsnivå. För oss på CCM är viktigt att göra sporten tillgänglig för fler utövare och med förbundets satsning på både elit och bredd har vi en partner som förstår vikten av detta, säger Robert Zaring, Marketing Director hos CCM Hockey.

CCM Hockey – företagsinformation

CCM Hockey är ett dotterbolag till Adidas Group med huvudkontor i Montreal. Bolaget med verksamhet i Kanada, USA och Europa är världens största designer, tillverkare och marknadsförare av hockeyutrustning och tillhörande kläder under det mest erkända hockeyvarumärket CCM Hockey. CCM Hockey utrustar mer professionella hockeyspelare än något annat företag, inklusive superstjärnor som Sidney Crosby och Filip Forsberg. CCM Hockey är den officiella partnern till American Hockey League och Canadian Hockey League samt fler internationella hockeyförbund. I Sverige är CCM Hockey Huvudpartner till Tre Kronor och flertalet etablerade SHL-klubbar som Färjestad, Linköping, Djurgården, Växjö, Leksand, Malmö och Skellefteå.

För mer information, besök: www.ccmhockey.com

#ccmhockeysverige #madeofhockey

https://www.instagram.com/ccmhockeysverige/

https://www.youtube.com/user/ccmsports

https://www.facebook.com/CCMHockeymhockeysverige

”Intersport ska bli bäst på sport och som marknadsledare inom hockey och som också  är en av våra viktigaste fokuskategorier är denna satsning ett naturligt steg i vår utveckling. Vi är därför mycket glada och stolta över att kunna fördjupa detta samarbete, där vi tillsammans med CCM utvecklar affären kring varumärket Tre Kronor. Vi ser också framemot att kunna vara en viktig partner för Tre Kronors hockeyskola, samt att vi tillsammans med CCM erbjuder ishockeyföreningar större tillgänglighet till hockeyprodukter.” säger Tommy Öberg, Head of Sponsorship & Partnership

Om Intersport: Intersport bildades 1961 och är ett av Sveriges mest kända varumärken med cirka 150 butiker i Sverige. Sedan 2014 ingår även Löplabbet i Intersport-koncernen med 12 butiker över landet. 2015 omsatte Intersport-koncernen 4,3 miljarder kronor (inkl. moms). Intersport Sverige AB är licenstagare och aktieägare i Intersport International Corporation, som är världens största sportkedja med 5 500 butiker i 44 länder. 2014 omsatte Intersport över 10,8 miljarder euro globalt. www.intersport.se

För eventuella frågor ring:

  • Anna Nordkvist, Svenska Ishockeyförbundets marknads och kommunikations- chef, mobiltel: 070 – 445 05 30
  • Robert Zaring, CCM Hockey Marketing, mobiltel: 070 – 525 52 75
  • Tommy Öberg, Head of Sponsorship & Partnership Intersport AB, mobiltel: 076 635 49 57
Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info