Hoppa till sidans innehåll

Ylva Martinsen ny huvudcoach för Damkronorna

24 NOV 2017 14:55
Från och med 2018-04-01 tar Ylva Martinsen (före detta Lindberg) över som huvudcoach för Damkronorna.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2017 14:56

När Ylva Martinsen tillträder ersätter hon den nuvarande huvudcoachen Leif Boork.
– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt. Jag har jobbat ett tag nu med generationen som är på väg upp till Damkronorna och jag har en bra relation med spelarna. Det är viktigt i och med att mitt jobb som huvudcoach är att få ut spelarnas fulla förmåga i tävlingssituationerna och utan en bra dialog fungerar inte det, säger Damkronornas tillträdande huvudcoach Ylva Martinsen.
– Svensk damishockey är på stark frammarsch och lockar allt fler tjejer till svensk ishockey. Bland de yngsta flickorna i Tre Kronors hockeyskola ser vi en fördubbling av antalet barn på tre år och bildandet av intresseorganisationen SDHL har lyft intresset för den högsta damligan. Landslaget är ett flaggskepp för hela verksamheten och med Ylva som ny förbundskapten och med hennes moderna ledarskap skapas förutsättningar för att ta nästa steg i utvecklingen av damishockeyn.
– Ylvas bakgrund som spelare och coach inom både nationell och internationell elitishockey är en bra plattform för henne i detta uppdrag. Hennes goda ledaregenskaper som bl.a. utvecklats i hennes civila arbete som gruppchef inom Polisen kommer vi ha stor nytta av inom svensk landslagshockey. Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Ylva, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.
– Ylva är en duktig och intressant ledare med goda erfarenheter inom svensk hockey och även inom landslagsverksamheten. Vi är mycket nöjda och glada att Ylva kommer att vara med och leda landslaget i en period med ökat intresse och bra tillväxt inom flick- och damishockeyn, säger Svenska Ishockeyförbundets administrative landslagschef för Damkronorna Olof Östblom.

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info