Hoppa till sidans innehåll

Klart med efterträdare till Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål

02 OKT 2018 14:58
Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders Weiderstål, allmänt kallad Pudding, går i pension efter VM.
  • Skapad: 02 OKT 2018 14:58

Tre Kronors legendariske materialförvaltare Anders Weiderstål, allmänt kallad Pudding, går i pension efter VM i Bratislava 2019 och Svenska Ishockeyförbundet har gjort klart med en ersättare.
– Anders ”Spider” Kellerstam kommer från 1 maj 2019 att tillträda som förbundsmaterialförvaltare, Anders är i dag verksam i Södertälje som materialförvaltare och har under lång tid varit delaktig i framförallt Tre Kronors verksamhet. Vi är glada att redan tidigt kunnat göra klart denna rekrytering så att Anders och Pudding kan börja planera överlämningen och vi är också glada att vi är överens med Pudding om att han kommer vara behjälplig med överlämning under första året för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Dessutom har vi en bra dialog med Pudding om att han ska vara tillgänglig som materialförvaltare i våra olika landslag efter behov. Till sist vill vi, även om det är tidigt, hälsa Anders välkommen till Svenska Ishockeyförbundet och också önska honom och Södertälje SK lycka till under denna säsong, säger Olof Östblom, landslagschef för Tre Kronor. 
– Det här är ju såklart roligt. Det är ju den högsta tjänsten man kan ha som materialförvaltare inom Hockeysverige, säger Ander Kellerstam själv som gör sin 28:e säsong för klubben. Jag började i SSK 1991 och har såklart många fantastiska minnen från min tid i klubben, säger ”Spindeln”.
Anders Kellerstam kommer jobba vidare i SSK fram till ishockey-VM i vår då han ansluter till Tre Kronor.
– Han kommer till dukat bord, precis när man fått ordning på allt. Skämt åsido, vi har jobbat ihop i 30 år och Spider har hängt med mycket på Tre Kronor, VM, OS och World Cup. För mig är det den mest naturliga övergången och någon som jag rekommenderade till tjänsten. Det känns bra att lämna över till en person som är organisatör och en duktig materialare som är sugen på att jobba. Det kommer att bli en smidig och bra övergång, säger Anders ”Pudding” Weiderstål, materialare för Tre Kronor.
Anders Weiderstål har varit materialförvaltare i landslag sedan 1980 och i Tre Kronor sedan 1984. Lär mer om honom här
Anders Kellerstam har varit materialförvaltare i landslag sedan 1985 och i Tre Kronor sedan 1987. Läs mer om honom här

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info