Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet om bestraffning efter JVM-finalen 2018

04 MAJ 2018 12:38
Svenska Ishockeyförbundet (SIF) har tagit del av Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) beslut att bestraffa såväl SIF som enskilda spelare och ledare efter JVM-finalen 2018.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 12:42

Några spelare och ledare tog av sin silvermedalj på isen under ceremonin i strid med IIHF:s regler. Beslutet från IIHF betyder att SIF straffas med böter och ledare och spelare stängs av från spel i kommande JVM.

Uppdatering:
Vi har under fredagen tagit del av IIHF:s ändrade beslut gällande avstängningar för enskilda spelare efter JVM-finalen 2018. Som tidigare kommunicerats är en eventuell överklagan av IIHF:s beslut något som kommer att tas upp under Förbundsstyrelsemötet i helgen.

SIF har sedan tidigare kunnat ta del av den utredning som pågått, där så väl förbundet, som berörda ledare och spelare fått yttra sig. De enskilda spelarna och ledarna anses ha brutit mot de regler som lägger fast att medaljerna som delas ut direkt efter matchen ska hänga kvar under hela prisceremonin. Spelare och ledare som anses ha brutit mot denna regel är bestraffningsbara enligt IIHF:s regelverk. SIF bestraffas för att det är SIF som ytterst har ansvar för samtliga spelare och ledare så länge mästerskapet pågår.

 Vi förväntar oss mycket av våra ledare och spelare när man representerar våra landslag, Sverige och Svensk Ishockey. Det agerande som visades upp efter matchen är därför ingenting vi på något sätt står bakom. Med det sagt är IIHF:s beslut, i våra ögon, ett väldigt hårt straff. Frågan om en eventuell överklagan kommer att behandlas vid Förbundsstyrelsens möte till helgen, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

 JVM har de senaste åren blivit ett allt större och mer populärt mästerskap, både för spelarna men också för publik och media. I JVM spelar unga spelare som fortfarande är under utveckling och ibland tar känslor över där spelare såväl som ledare fattar felaktiga beslut. Det är absolut ingen ursäkt för det som hände, utan det visar på att vi ännu tydligare behöver arbeta för att vår värdegrund ska följas när man är ledare eller spelare som representerar våra landslag, fortsätter Anders Larsson.

 

För frågor kontakta:
Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet, 070-226 14 34

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info