Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet söker hockeykonsulent

02 APR 2019 14:46
Svenska Ishockeyförbundet söker hockeykonsulent till utvecklingsområde Västergötland.
  • Uppdaterad: 02 APR 2019 14:46

Vill du vara med oss och göra skillnad för ledare, barn och ungdomar genom att skapa förutsättningar för dem att förverkliga sina drömmar? Vill du vara med och bidra till att svensk ishockey blir Sveriges mest engagerade idrott?

Svenska Ishockeyförbundet är huvudorganisation för svensk ishockey med en omsättning på ca 140 miljoner kronor per år. Svenska Ishockeyförbundet administrerar nio landslag varav ett är Sveriges folkkäraste landslag Tre Kronor samt en serieverksamhet för över 400 föreningar med cirka 70 000 licensierade spelare i Sverige. Vårt centrala kontor är beläget nära Globen i Stockholm och inom vår organisation finns ett 50-tal engagerade medarbetare.

Vi söker nu en hockeykonsulent till Utvecklingsområde Västergötland.

Ansvar
Som hockeykonsulent ansvarar du för ett utvecklingsområde bestående av ca 30 föreningar. Huvuduppdraget är att i nära samverkan med föreningarna utveckla svensk barn-, ungdoms- och juniorishockey. Detta görs genom utbildningsinsatser i föreningarna med förutbestämda teman. Du får också en viktig roll som Svenska Ishockeyförbundets kontaktyta gentemot dessa föreningar i en rad utvecklingsrelaterade frågor. Du deltar även operativt i projekt/uppdrag med övriga hockeykonsulenter och utvecklingsavdelningens personal på huvudkontoret. Helg och kvällsarbete förekommer frekvent och arbetstiden är årsarbetstid.

Arbetsuppgifter

  • Aktivt arbete efter hockeykonsulenternas målbild som handlar om att rekrytera, behålla och utveckla samt stå för värdegrunden där nyckelorden är lojalitet, kommunikation och eget ansvar.
  • Genomföra föreningsbesök utifrån beslutade teman.
  • Informera och vägleda avseende ansökningar till idrottslyftsprojekt.
  • Vara bollplank och ge support till föreningarna i utvecklingsrelaterade frågor.
  • Samverka med SDF/Distrikt i frågor gällande rekrytering, behålla och spelar-och ledarutveckling.
  • Delta som instruktör vid Svenska Ishockeyförbundets olika spelarutvecklingscamper.
  • Aktivt bidra till utvecklingsarbetet inom svensk ishockey, genom att arbeta i olika projekt samt produktion av utbildningsmaterial.

Profil
För tjänsten söker vi en engagerad och utåtriktad person, man eller kvinna med en gedigen ishockeybakgrund. Du har gärna en högskoleutbildning eller motsvarande och har erfarenhet av liknandearbetsuppgifter. Att du har deltagit vid ishockeyns tränarutbildningar ser vi som en självklarhet. Du har erfarenhet av och kunskap om hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar och du har varit aktiv i föreningslivet. 

Svenska Ishockeyförbundet erbjuder
Att arbeta hos oss innebär att du får ett stimulerande och utvecklande arbete med stor frihet under ansvar där du disponerar din egen tid inom ramen för uppdraget. Placeringsort för denna tjänst är i Västergötland eller i dess närhet. Då arbetet till största delen utförs i verksamheten så är arbetsplatsen placerad i bostaden. Tjänsten är en tillsvidareanställning och tjänstgöringsgraden är 100%.
Provanställning i 6 månader tillämpas. Tillträde i början av augusti.

Din ansökan
Välkommen att kontakta Mikael Rundgren som är arbetsledare för Hockeykonsulenterna, så berättar han mer om verksamheten och tjänsten.
Mobiltel: 070 - 750 95 24. Mail: This is a mailto link
Ansök genom att maila in ditt CV och personligt brev där du motiverar vilken kompetens och erfarenhet som gör att du är kvalificerad för tjänsten till This is a mailto link
Vi kommer att hantera ansökningar löpande, sista ansökningsdag är 21 april 2019.  

Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info