Hoppa till sidans innehåll

Ishockeyns stämma avslutad: Anders Larsson omvald som ordförande och direkt upp- och nedflyttning till SHL och Hockeyallsvenskan införs

15 JUN 2019 10:53
Idag lördag den 15 juni avslutades Svenska Ishockeyförbundets Förbundsmöte i Stockholm.
  • Skapad: 15 JUN 2019 10:53

Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. I övrigt beslutade Förbundsmötet att förstärka det regionala stödet till ishockeyföreningarna i hela landet genom regionala s.k. sportkontor.

Vid Förbundsmötet, Svenska Ishockeyförbundets högsta beslutande organ, tar den samlade svenska ishockeyrörelsen beslut i de större principiella frågorna inför kommande år och väljer ledamöter till styrelse och valberedning.

Anders Larsson omvaldes till ordförande för ännu en period och Cecilia Hager, Stockholm och Michael Persson, distriktsordförande från Norrbotten, valdes in som nya ledamöter i Förbundsstyrelsen.

- Jag vet inget annat uppdrag som varken är roligare eller mer utmanande. Därför är det med stolthet och ödmjukhet jag tackar för förtroendet att tillsammans med styrelsen få leda svensk ishockey framåt ytterligare en period, säger Anders Larsson.

Serieutredningen
När det gällde serieutredningen valde Förbundsmötet att stödja det förslag som förbundsstyrelsen presenterade för Förbundsmötet. Beslutet som togs innebär att från och med säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Det betyder att det garanteras att ett (1) lag avancerar till SHL och Hockeyallsvenskan varje år, och som en följd av det att ett (1) lag direkt åker ur från samma serier.

Regionala sportkontor
Förbundsmötet delade styrelsens syn på att det regionala och lokala stödet till ishockeyföreningarna i hela Sverige måste stärkas. Förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa den s.k. Sportkontorsmodellen och att varje region nu själva får avgöra hur de vill att deras stärkta modell ska se ut utifrån två varianter på upplägg.

Verksamhetsinriktning
Förbundsmötet beslutade om en ny verksamhetsinriktning för de kommande åren. De fyra övergripande strategiska områdena i vår strategiska plattform har konkretiserats till sju löften som underlättar för alla föreningar att utveckla sin verksamhet, samtidigt som vi tillsammans strävar efter att nå vår gemensamma vision om att bli Sveriges mest engagerande idrott. Ett av löftena handlar att alla föreningar med ungdomsverksamhet ska ha tjejlag som kan träna och spela tillsammans.

Efter 19 år lämnar Anita Edlund nu Svenska Ishockeyförbundets styrelse och utsågs samtidigt till hedersledamot i Svenska Ishockeyförbundet. Även Peter Blomqvist lämnar förbundsstyrelsen.

Ta gärna del av hela mötet, de övriga frågorna och besluten här

 

För kommentarer kontakta:
Anders Larsson, ordförande i Svenska Ishockeyförbundet

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info