Hoppa till sidans innehåll

"När jag var yngre handlade det nog inte om att visa varandra så mycket kärlek"

29 NOV 2019 13:25
Helgens Elitcamp i Munkfors för U16-spelare får besök av både Tre Kronors assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson och hockeykonsulenten Oskar Larsson.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2019 13:25

I helgen genomförs en Elitcamp i Munkfors för U16-spelare. Men det är inte bara spelare som är på plats för att lära sig om verksamheten, även Tre Kronors assisterande förbundskapten Marcus Ragnarsson är på plats. Precis som Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulent Oskar Larsson.

Marcus Ragnarsson klev in i sin nya roll som assisterande förbundskapten för Tre Kronor inför säsongen 2019/2020 och har hunnit avverka ett landslagsbreak med Tre Kronor. Som ett led i att lära sig mer om hela verksamheten och ta tillfället i akt att också kunna dela med sig av sin erfarenhet till yngre spelare, medverkar han under Elitcampen för U16 i helgen.

- Det är riktigt kul att vara på is eftersom jag inte är på is i samma utsträckning nu som innan. Jag har ju varit involverad i verksamheten på hockeygymnasium innan så det är riktigt roligt att träffa yngre spelare, man lär sig alltid någonting. Det är så härligt att se drivet och glöden i ögonen hos dom här yngre spelarna och om jag kan dela med mig av min erfarenhet så är det jätteroligt också.

Anders Lundberg, spelar-och ledarutvecklare på Svenska Ishockeyförbundet tycker det är roligt och viktigt att både Marcus Ragnarsson och Oskar Larsson är på plats.

- Det är verkligen en styrka att vi kan lära oss av varandra på alla nivåer och att vi hela tiden jobbar utifrån helheten. Ragnarsson jobbar på den högsta nivån med Tre Kronor men vill lära sig mer och ta del av hela vår verksamhet och det ser jag hos flera av våra förbundskaptener. Tre Kronor-staben var på plats på våra Russinläger också och Oskar som hockeykonsulent jobbar ut mot föreningarna och med Tre Kronors Hockeyskola. Så vi har kunskap från de allra yngsta till den absoluta toppen med på campen vilket är en styrka och vi får en röd tråd genom hela vår verksamhet, säger Anders.

Marcus, är det något speciellt du tar med dig hittills från campen?

- Något jag reflekterat över är ju hur annorlunda samlingarna ser ut nu jämfört när jag själv spelade på den här nivån. Vi hade en fantastisk genomgång igår när vi samlades.  Det handlade inte om det som händer på isen utan om respekt för varandra och hur man visar kärlek till varandra.

Kan du utveckla?

- Det är ju egentligen samma utmaningar för alla landslag och nya trupper, man ska få ihop en grupp på kort tid och då måste man lita på varandra. När jag var yngre handlade det nog inte om att visa varandra så mycket kärlek utan det var nog lite tuffare när man samlades så här. Det är så härligt att se hur vi jobbar med sunda värderingar och hur det genomsyrar all vår verksamhet. Förhoppningsvis känner sig spelarna lite tryggare och att alla får vara sig själva för att vi tar hand om varandra. Vi ska göra varandra bättre och det är inte så himla lätt att ställa krav på varandra direkt när man samlas, så att prata om det som händer utanför isen känns viktigt och jag gillar det jag ser.

 

Syftet med Svenska Ishockeyförbundets campverksamhet är att identifiera och utveckla våra mest talangfulla ungdoms- och juniorspelare. Utbildningen är såväl praktisk som teoretisk inom ämnena: individuell teknik, individuell taktik, hockeyatletism, näringslära, tävlingslära, fair play och respekt samt landslagens spelidé. På campen spelas också tre internmatcher. Målet är att deltagarna skall bli medvetna om vad som krävs för att bli elitspelare. Svenska Ishockeyförbundets utvecklings- och landslagsavdelning ansvarar för att utbildningen bedrivs i en kvalificerad miljö med bra instruktörer.  

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info