Hoppa till sidans innehåll

Damjuniorserie startar i helgen

24 OKT 2019 09:17
Svensk ishockey har inte haft något seriespel för juniorer på flicksidan, men den här säsongen blir det ändring på det då en damjuniorserie startas i Region Öst.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2019 09:17

För ca 2,5 år började samtalen i Region Östs Tävlingskommitté om att starta en juniorserie på dam/flicksidan och inför säsongen 2019/2020 var tiden mogen att starta upp. När spelarantalet på flicksidan växer underifrån är behovet stort att fylla luckan mellan spel i ungdomslag och att ta steget upp till att spela ishockey på seniornivå.

- Vi var fullt villiga att satsa på det här även om vi bara skulle få ihop tre lag. Vi behöver hitta en struktur för tjejerna att få spela seriespel på juniornivå. När vi samlat föreningarna är det många som varit positiva och det är flera föreningar som varit och lyssnat även inför framtiden även om man som förening inte har ett lag med i serien idag, säger Peter Andersson, Tävlingsadministratör, Region Öst.

- Inför nästa säsong tror och hoppas vi på minst 2 lag till, kanske att vi når 10 lag med växande kullar underifrån, fortsätter Peter Andersson.

Seriespelet riktar sig till spelare födda 2001–2005 och i dagsläget är det sex lag som kommer att spela trippelmöten under säsongen 2019/2020.

- Senast det fanns en damjuniorserie så var det en del Stockholmslag men även lag från andra delar av Sverige vilket gjorde att avstånden för att spela matcher blev för stora och det blev inte hållbart, det blev väldigt många resor för att få till att spela. Nu har vi haft en serielottning med datum där lagen får välja fritt utifrån vad som passar deras scheman för att det ska bli hållbart, säger Peter.

Lagen som deltar sprider sig över hela Region Öst med alla 4 distrikt representerade.

- Att vi har med ett snedstreckslag är också glädjande eftersom viljan är stor att ha med ett lag och låta de här tjejerna spela mot och med andra tjejer. Det visar också på styrkan när föreningar jobbar tillsammans för att ge tjejerna bra förutsättningar att utvecklas.

Lagen som möts är:

Visby Roma Ungdom
Södertälje SK
Enköpings SK
Haninge Anchors
SDE HF
Team Västerort (Ekerö/Skå IK, Göta Traneberg IK, Hässelby Kälvesta Hockey Club)

 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info