Hoppa till sidans innehåll

SvenskHockeyTV erbjuder fler matcher med helautomatiserade produktioner

04 SEP 2019 14:17
Nu blir svenskhockey.tv en ännu viktigare pusselbit i svensk hockeys vision om att bli Sveriges mest engagerande idrott.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2019 14:08

Under sju fantastiska säsonger har Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med LiveArena profilerat och tillgängliggjort svensk hockey via livesändningar på webben.
Med över 70 000 livesändningar i bagaget kan vi konstatera att satsningen varit en stor framgång och parterna har nu förlängt avtalet i ytterligare tre år och nu blir svenskhockey.tv en ännu viktigare pusselbit i svensk hockeys vision om att bli Sveriges mest engagerande idrott.
Inför kommande säsong kommer över 100 av landets ishallar att utrustas med helautomatiserade produktionslösningar för ishockeymatcher. Målet under de kommande säsongerna är att alla ca 300 ishallar med seriespel ska utrustas för helautomatiserade produktioner av ishockeymatcher, vilket medför att all ungdoms- och juniorhockey i Sverige kommer att kunna sändas och dokumenteras via Svenska Ishockeyförbundets tjänst Svenskhockey.tv. Den nya tekniken innebär att ingen person behöver vara involverad i produktionen.
– Det känns riktigt spännande att vi nu kommer att erbjuda alla en möjlighet att följa och engagera sig i svensk hockey på nära håll. Jag tänker då särskilt på alla som har barn, släktingar och kompisar som spelar hockey och som inte kan vara på plats. Men också för svensk hockey i stort, som kan exponera sin verksamhet genom att dokumentera matcher. Vi märker att intresset att följa våra event och matcher via svenskhockey.tv kontinuerligt ökar, och med en helautomatisering tror vi på en fortsatt positiv utveckling där matcher blir tillgängliga. Det finns också en mycket viktig säkerhetsaspekt genom att alla matcher finns dokumenterade säger Christer Plars, kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet.
För LiveArena har det här samarbetet stor betydelse då man bevisar att man ligger i framkant av utvecklingen med den teknik och de produkter man erbjuder via artificiell Intelligens.
– Vi har ett fantastiskt samarbete med Svenska Ishockeyförbundet och är såklart både glada och tacksamma att vi får fortsatt förtroende att via Svenskhockey.tv göra ishockey till en demokratisk rättighet och en visionsbärare för hela den svenska hockeyfamiljen. Det finns en enorm kraft i det här projektet, säger Anders Nilsson, VD på LiveArena.
Mikael Ström som är utvecklingsansvarig för Frölunda Indians ungdomsverksamhet:
– Vi i Frölunda ser verkligen fram emot det utvecklade samarbetet som vi har med svenskhockey.tv. Vi har ju sänt matcher i många år med det nya systemet med helautomatiserade sändningar underlättar mycket för våra ideella krafter så de lägger fokus på sekretariattjänsten när filmningen sköts automatiskt. Det är en fördel för oss alla att det blir bra kvalité på våra ungdoms- och juniormatcher som vi kan följa och det sprider också vår verksamhet i övriga Hockeysverige.
Utrullningen inleds redan nu säsongen 2019/2020 med över 100 ishallar och syftet med en helautomatiserad produktion av matcherna är att:

  • Öka engagemanget bland aktiva och anhöriga
  • Öka intresset för sporten generellt och därmed generera fler utövare
  • Öka spelarsäkerheten
  • Skapa nya möjligheter för utbildning och analys
  • Skapa nya intäktsmöjligheter för klubbarna och förbundet
Skribent: Anders Feltenmark
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info