Hoppa till sidans innehåll

SIF kommenterar

24 APR 2020 13:43
Med anledning av de frågor som ställts kring den informationsassistent som avslutat sin anställning hos Svenska Ishockeyförbundet lämnas följande kommentar:
  • Skapad: 24 APR 2020 13:43

Med anledning av de frågor som ställts kring den informationsassistent som avslutat sin anställning hos Svenska Ishockeyförbundet lämnas följande kommentar:

  • En överenskommelse är gjord och fastlagd i ett avtal mellan informationsassistenten, biträdd av fackförbundet Unionen, och Svenska Ishockeyförbundet (SIF), biträdd av Arbetsgivaralliansen, i samband med anställningen avslutades.

  • Avtalet innehåller på sedvanligt sätt i denna typ av avtal en sekretessbestämmelse som innebär att parterna ska hålla såväl innehåll som bakgrund till avtalet konfidentiellt. Den typen av sekretessklausuler är i första hand till för att skydda den enskilda medarbetaren.

  • Från SIF:s sida har vi varit – och är fortsatt – noggranna i att respektera avtalad sekretess. Det har medfört att SIF:s bevekelsegrunder för avtalet har misstänkliggjorts då vi inte kunnat uttala oss mer om detta personalärende, vare sig kring avtalet i sig eller bakgrunden till det.

  • Det har framförts som förslag att SIF ska låta en oberoende jurist granska avtalet och dess bakgrund.

  • En sådan genomgång förutsätter att båda parter, dvs både SIF och informationsassistenten, accepterar att häva sekretessen för en sådan genomgång.

  • Från SIF:s sida finns ingenting att dölja. Vi är därför beredda att från vår sida omgående acceptera att avtalssekretessen hävs så att en sådan oberoende genomgång kan göras. 

  • Frågan bör därför ställas till hur den f.d. anställde och hans ombud på Unionen ställer sig till en sådan genomgång.

 

För frågor, kontakta:
Mats Larsson, styrelseledamot Svenska Ishockeyförbundet och ordförande Svenska Ishockeyförbundets juridiska kommitté.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info