Hoppa till sidans innehåll

Svenska Ishockeyförbundet inför korttidspermittering

23 APR 2020 14:37
Konsekvenserna som covid-19 för med sig är stora, både för samhället i stort, men också för idrotten. Svenska Ishockeyförbundet tar därför ett långsiktigt ansvar och inför korttidspermittering.
  • Skapad: 23 APR 2020 14:37

Konsekvenserna som covid-19 för med sig är stora, både för samhället i stort, men också för idrotten. Svenska Ishockeyförbundet tar därför ett långsiktigt ansvar och inför korttidspermittering. Beslutet fattades den 16 april och korttidsarbetet gäller under perioden 20 april till och med den 31 augusti.

Samtliga av Svenska Ishockeyförbundets medarbetare omfattas i olika utsträckning. Ett inriktningsbeslut fattades av Svenska Ishockeyförbundets styrelse den 15 april efter en noga översyn och analys av förbundets olika avdelningars arbetssituation och arbetsbelastning samt SIF:s ekonomiska läge. Korttidspermitteringarna har också MBL-förhandlats tillsammans med facket.

- Vi har ett stort ansvar att agera i den här extraordinära situationen som idrotten och samhället i stort befinner sig i. Genom det här beslutet minimerar vi risken att vår verksamhet påverkas negativt av den ekonomiska belastningen. Det är såklart en situation som vi, precis som många andra, helst av allt inte skulle vilja vara i. Men vi måste ta ett långsiktigt ansvar för vår verksamhet och våra medarbetare, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.

Läs mer om korttidsarbete/permittering här

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

 CCM

 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info