Reklam
Reklam
    Hem / Spelare / Förändringar i Talangutvecklingsplanen

Förändringar i Talangutvecklingsplanen

Fortsatt etablering av U16-flicklandslaget och utökade aktiviteter för U19-pojklandslaget är några av förändringarna i Talangutvecklingsplanen för säsongen 2021/22.

Svenska Ishockeyförbundets förbundsaktiviteter samlas i ett dokument som kallas för talangutvecklingsplanen. Syftet är att främja vår nationella och internationella elit och planen innehåller landslagsturneringar, camper och utbildningar. Många har en viktig roll i hur planen ser ut och såväl förbundskaptener som hockeykonsulenter samt sportchefer och tränare har varit viktiga för att få ihop helheten.

U16-landslaget för flickor är ett relativt nytt landslag. Förbundskapten Ulf Hall har European Youth Olympics Festival i mars 2022 att se fram emot under säsongen.

– Vi är fortfarande i etableringsfasen av flicklandslaget U16 och gör i år satsningar för att utöka verksamheten, vilket ligger i linje med den dam- & flicksatsning vi gör mot 2030, säger Anders Lundberg, avdelningschef för Spelarutveckling på Svenska ishockeyförbundet.

– Utöver att U16-landslaget spelar European Youth Olympics Festival så kommer vi också för första gången att ha en Elitcamp för tjejerna, vilket såklart känns otroligt bra, fortsätter Anders Lundberg.

 

Fler matcher för U19-pojklandslaget

För att ge U19-landslaget för pojkar fler matcher, kommer Elitcampen för U18-landslaget göras om till ett matchläger med U19. Detta läger hålls i Furudal 15–19 december 2021. Samtidigt pågår diskussioner om att spela en internationell U19-turnering i april 2022.

– I vår omvärldsanalys ser vi att vi är ganska tunna i vår talangutvecklingsplan mellan U18-VM och U20-VM, och därför gör vi den här förändringen, säger Anders Lundberg.

 

Talangutvecklingsplanen uppdateras löpande under säsongen och den senast uppdaterade versionen hittar du alltid här.

VIDEO: Se intervju med Anders Lundberg om sin nya roll som Spelarutvecklingschef på Svenska ishockeyförbundet