Reklam
Reklam
    Hem / Spelare / Spelare & Aktiva / Spelarövergång / Internationell

Internationell

Jag ska spela utomlands

När du som spelare tagit beslutet att fortsätta ditt ishockeyspel utomlands är du skyldig att informera Svenska Ishockeyförbundet om ditt utträde ur dess verksamhet samt ange ny klubbtillhörighet. Detta gör du som spelare genom att fylla i och skicka in blanketten Anmälan av svensk spelare. Blanketten Anmälan av svensk spelare kan du hämta på länken längst ner på denna sida.

Det kan dels handla om flytt till en organisation som bedriver verksamhet utanför IIHFs regi. Dessa förekommer främst i Kanada och USA där flertalet juniorligor, NCAA och NHL är exempel på organisationer som inte är anslutna till IIHF. Är organisationen ansluten till IIHF kommer du att behöva skriva på ett transferkort – detta administreras av din nya förening och är inget du själv behöver ansöka om. Viktigt däremot är att tänka på är att du inte tecknar ett transferkort som gäller längre än ditt spelaravtal med din nya organisation. Då kan flytten hem till Sverige bli kostsam – se mer under punkten - Jag kommer tillbaka från spel utomlands.

För mer information se Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser §4:6, §4:7, §4:8 samt §4:9.

Jag kommer tillbaka från spel utomlands

Har du den senaste säsongen spelat utomlands är det upp till din nya svenska förening att genomföra en återregistrering alternativt internationell övergång tillbaka till Svenska Ishockeyförbundets spelarregister. Du behöver bara ta kontakt med en ny förening. Däremot kan det skilja sig i avgifter beroende på vilken typ av övergång du genomfört vid flytt utomlands. Har du ett transferkort som fortfarande är giltigt – du tecknade ett transferkort för spel två år utomlands men flyttar hem redan efter ett – behöver din svenska förening lösa ett transferkort (se kostnad i SIFs TB §3:4) för att återregistrera dig till SIF. Har du inget giltigt transferkort alternativt spelat i en organisation som ej är ansluten till IIHF räcker det för föreningen att göra en återregistrering (se kostnad i SIFs TB §3:4).

Jag är föreningsadministratör och undrar vad jag behöver göra för att få min förenings nya spelare spelklar

Ska din förening genomföra en övergång på en spelare med internationellt avtal eller ansluter från organisation utanför Sverige kan det vara svårt att veta vad som gäller. Har spelaren spelat i Er förening även föregående säsong kan ni se avtalstiden under avtalsfliken på spelarens profil. Har spelaren representerat annan förening i eller utanför Sverige behöver spelaren antingen övergångstypen – Övergång med befintligt ITC – alternativt – Internationell Transfer – beroende på om spelaren har ett giltigt transferkort för spel i Sverige eller inte.

Är du osäker – maila namn och födelsedatum på spelaren till This is a mailto link tillsammans med frågan - vilken övergångstyp behöver denna spelare för att bli spelklar för vår förening?

När du vet övergångstyp beställer Ni övergångsunderlag i TSM under fliken Spelare / Int. Övergångar / Skapa. Se manual nedan.

För mer information se Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser §4:6, §4:7, §4:8 samt §4:9.