Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Förslag på ändringar i serie och tävlingsbestämmelserna för Flick och damserierna

Förslag på ändringar i serie och tävlingsbestämmelserna för Flick och damserierna

Trots att säsongen är inne i ett spännande och viktigt skede så pågår arbetet inför nästa säsong för fullt med förberedelser och planering där vi vill informera om några intressanta förslag till förändringar.

Dam och flickprojektet pågår för fullt tillsammans med SDHL, Damettan och andra parter och därifrån kommer ett förslag om att göra Damettan lite spetsigare för topplagen från januari och för att ge möjlighet till bra matcher inför kvalet till SDHL. Förslaget är att de två första lagen i varje region får möta en annan regions två första lag i en serie med fyra lag och sex tuffare matcher för att sedan gå in i kvalspelet.

Svensk Ishockeys Flick-och damprojekt startade upp för två månader sedan och är inne i en kartläggningsfas av nuläget i hockeysverige.

- Även om vi är i ett ganska tidigt skede i processen där strategier inte är framtagna kan vi se att vi behöver stimulera de seniorlag som ligger i nivån under SDHL och som vill utmana. Vi är överens om att detta kan vara en positiv signal inför kommande säsong” säger projektledare Sara Ridderlund.    

Det har också under flera säsonger varit diskussioner om damjuniorspel, där är förslaget att varje region kvalar fram två lag som avslutar säsongen med tre helger av damjuniorslutspel. De två första helgerna är gruppspel och den sista helgen är slutspel och varje lag kommer få åtta bra juniormatcher.

Projektledare för Svensk Ishockeys Flick- och damprojektet 2030 Sara Ridderlund ser positivt på de förändringar som ligger på förslag för tävling.

- Uppdraget för projektet är att i stort ta fram strategier för tillväxt - utveckling - prestation med sikte på 2030 ska också action börja synas redan kommande säsong. Framförallt damjuniorplattformen som börjar växa fram och som är ett ganska ungt begrepp inom Flick-och damishockeyn. Det skickar signaler om att det är en ökande population och att vi tror att ta fram strategier för Utveckling ligger i linje med den nya damjuniorplattormen som byggs fram genom detta tävlingsförslag” 

Beslut i dessa frågor kommer tas i juni 2021.

Sara Ridderlund