Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Förslag på ändringar i serie och tävlingsbestämmelserna för sistaårsjuniorer

Förslag på ändringar i serie och tävlingsbestämmelserna för sistaårsjuniorer

Tävlingsutskottet och SIFs kansli har arbetat på ett förslag för att ge förutsättningar att behålla sistaårsjuniorer som i år fått säsongen till stora delar förstörd av pandemin.

Årets säsong har våra J20 lag kunnat använda två överåriga utespelare och en överårig målvakt. Till nästa säsong är förslaget att utöka det antalet med ytterligare två förstaårs seniorer (födda 2001). Sedan kommer det även fortsättningsvis finnas möjligheter till lokala eller regionala avvikelser och dispenser.

- Nästa års förstaårsseniorer, spelare födda 2001, är en grupp som det tidigt denna säsong stod klart att de skulle drabbas hårt av restriktionerna till följd av pandemin. Med det här förslaget är ambitionen att de som inte hittar ett lag på seniornivå att spela i kan få ytterligare en säsong på juniornivå för att förbereda sig för seniorishockey, vi hoppas också att det kan hjälpa våra föreningar att behålla flera aktiva om det ges möjlighet att ta ikapp årets till stora delar förlorade juniorsäsong, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.     

Beslut kommer tas i juni 2021.