Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Utredning klar – inga misstankar om matchfixning i matchen mellan Björklöven och Mora

Utredning klar – inga misstankar om matchfixning i matchen mellan Björklöven och Mora

Svenska Ishockeyförbundet har de senaste dagarna arbetat intensivt med att samla in information om misstänkt matchfixning i matchen mellan Björklöven – Mora. Inga misstankar om matchfixning i matchen kvarstår.

Utredningen som genomförts gäller misstankar om matchfixning i matchen mellan Björklöven – Mora som spelades den 14 december. Under gårdagskvällen tog Svenska Ishockeyförbundet del av det sista efterfrågade materialet och utredningen visar att ett misstag hos ett spelbolag påverkat odds och oddsrörelser under matchen. Utifrån den insamlade informationen kvarstår inga misstankar mot varken Björklöven, Mora eller övriga inblandade i matchen och Svenska Ishockeyförbundet avslutar därför utredningen.

- Svenska Ishockeyförbundet och personalen som arbetat med ärendet och utredningen har gjort ett gediget och grundligt arbete i samarbete med alla aktörer. Utredningen konstaterar att händelsen grundar sig i ett mänskligt misstag och det känns tillfredsställande att vi inte hittat några indikationer på matchfixning. Även om hockeyn i stort varit förskonad från matchfixning är det här en påminnelse om att vi hela tiden måste arbeta för att ha en beredskap i frågan som är ett av de största hoten mot idrotten, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

- Vi är tacksamma för det samarbete som genomförts under utredningen. Alla inblandade har tagit sig tid att samla in så mycket information som möjligt för att fatta kloka beslut och det känns skönt att vi nu kan stänga utredningen utan vidare misstankar, säger Abbe Törsleff, Svenska Ishockeyförbundets säkerhetschef.