Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Tina Kling-Westerlind, Färjestads BK, får stipendium från Christer Englunds fond

Tina Kling-Westerlind, Färjestads BK, får stipendium från Christer Englunds fond

Tina är en viktig del av Tre Kronors Hockeyskola i Karlstad och Färjestad BK.

Motivering

Tina är en positiv och glad tjej som bara genom sin närvaro sprider glädje och energi samt är grym på att entusiasmera folk i sin omgivning.

Hon har ett fantastiskt förhållningssätt till alla människor och är en av grundbultarna i Färjestads Tre Kronors Hockeyskolaverksamhet. 

Hon ställer också alltid upp då man ber henne hjälpa till eller fixa något, tex kring TKH Dagen eller TKH2.

Tina var också den som till största del var drivande i att det skulle bli ett TKH Winter Classic. När det sen genomfördes så klaffade allt perfekt och med tanke på att det var 250 barn, 50 ledare och 5–600 anhöriga så var det mycket imponerande!

När man sedan adderar att hon gör samma fantastiska jobb i skolan på dagtid så förstår man kanske vilken kraftinsats som hon gör!

Tina är därför en otroligt värdig vinnare av detta pris.

Christer Englunds fond delar varje år ut ett stipendium till en person/förening som har arbetat för jämlikhet och mångfald i svensk ishockey.

Fondens syfte

"Att arbetar aktivt för att göra vår idrott tillgänglig för fler och alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning, får vara med i vår verksamhet."


Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulenter nominerar stipendiater till fonden vars styrelse sedan väljer ut en pristagare.

Läs mer på Färjestads webbsida >