Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Serier/ turneringar / TV-pucken / 2020 / Individuella priser i TV-pucken tas bort

Individuella priser i TV-pucken tas bort

Med start säsongen 2020/2021 kommer de individuella priser som delats ut efter TV-puckens finalspel att tas bort. ”Vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press”, säger Anders Lundberg, Spelarutvecklingsansvarig.

TV-puckens individuella priser har historiskt delats ut efter turneringens finalspel. Priserna har tilldelats turneringens bästa back, forward, målvakt och MVP. Med start säsongen 2020/2021 så kommer priserna inte längre att delas ut. Anders Lundberg, Spelarutvecklingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet utvecklar:

- TV-pucken är en fantastisk turnering för spelarna som får möjligheten att delta. Med det sagt så ska man vara försiktig med att göra analyser av vad just turneringen betyder för spelarnas framtida karriärer. Var fjärde elev som går på någon av våra certifierade elithockeygymnasier har exempelvis inte spelat TV-pucken, säger Anders Lundberg.

- Anledningen till att vi nu tar bort de individuella priserna är för att det som från början var en uppskattning för en väl genomförd turnering vuxit till något större. Att tilldelas priset är inte längre enbart positivt då vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press. Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss att lyfta och jobba för på olika sätt. Att spelare får möjlighet att leva här och nu och fokusera på sitt spel är viktigt och det händer mycket för spelarna i den här åldern, framför allt på hösten med exempelvis val av hockeygymnasium. Att då dela ut ett pris som upplevs som betungande för ungdomarna känns då inte rätt, säger Anders Lundberg.