Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Serier/ turneringar / TV-pucken / 2020 / Så spelas TV-pucken

Så spelas TV-pucken

Här hittar du information om spel i TV-pucken säsongen 2020/2021. "Det känns såklart glädjande att genomföra turneringen även om den genomförs med justeringar och extra säkerhetsåtgärder utifrån läget vi befinner oss i."

Efter dialog med regioner och distrikt har beslut tagits att spela TV-pucken under hösten 2020. Både kvalspel och slutspel för flickor och pojkar kommer att spelas där kvalspelen genomförs på sju orter över hela Sverige och slutspelet spelas i Umeå.

- Det känns såklart glädjande att genomföra turneringen även om den genomförs med justeringar och extra säkerhetsåtgärder utifrån läget vi befinner oss i. Men utifrån de restriktioner och riktlinjer som gäller idag känner vi att vi, tillsammans med våra distrikt och lokala arrangörer, har kunskap och beredskap att genomföra turneringen på ett säkert sätt, säger Olof Östblom, tävlingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

Publik

En anmälan om idrottsevenemang kommer att skickas in från Svenska Ishockeyförbundet till polismyndigheterna i respektive region för att få genomföra turneringen med publik. Får SIF ett godkännande för arrangemang så kommer villkor och upplysningar framgå tydligt där ett begränsat antal åskådare kommer att tillåtas. Idag är antalet vid ett godkännande maximerat till 50 personer och dessa platser skulle då i första hand tilldelas de deltagande distrikten.

- Vi har kontinuerlig bevakning gällande just publikfrågan. Om det är så att besökarantalet kommer att utökas så får vi ta nya beslut och se över vår ansökan om att ta in publik efter det. Men i dagsläget och med det vi vet så siktar vi på att kunna erbjuda 50 publikplatser under kvalspel och slutspel i TV-pucken, men utan godkännande från polismyndigheten för att arrangera turneringen så ser vi ingen möjlighet att ta in publik, avslutar Olof.

Se gruppindelning och speltider här