Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Serier/ turneringar / TV-pucken / 2020 / Skånes TV-pucklag spelar inte finalspel i turneringen

Skånes TV-pucklag spelar inte finalspel i turneringen

Med anledning av de nya restriktionerna i Region Skåne kommer Skånes TV-pucklag inte att spela finalspelet av TV-pucken till helgen. Beslutet är taget av Skånes Ishockeyförbund och SIF. Tävlingschef Olof Östblom berättar mer.

Under tisdagen presenterade Region Skåne skärpta råd med anledning av ökad smitta av Covid-19. Med anledning av de nya restriktionerna har Skånes Ishockeyförbund tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och i nära samråd med smittskyddet i Skåne, beslutat att Skånes flicklag inte kommer att delta i finalspelet av TV-pucken som genomförs nu till helgen.

- Först och främst känner jag med laget och alla ledare i det här läget. Med det sagt har jag också stor respekt för de nya restriktioner som presenterades igår och baserat på restriktionerna har vi tillsammans fattat det här beslutet i samråd med smittskyddet i Skåne. Ur ett smittskyddshänseende ser vi inte att det är möjligt att ta in ett annat lag med så kort varsel inpå turneringen så nu ser vi över hur vi löser spelschemat på bästa sätt, säger Olof Östblom.

Närmast är det Svenska Ishockeyförbundet Tävlingsutskott som ska fatta beslut om spelschemat till helgen. När beslut fattas kommer det att presenteras här på swehockey.se