Reklam
Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Serier/ turneringar / TV-pucken / TV-puckens kvalspel för flickor avgjort

TV-puckens kvalspel för flickor avgjort

Nu är det finalspelsklart i TV-pucken efter att flickornas kvalspel avgjorts i helgen. Här följer en rapport från de tre kvalgrupperna som spelades runtom i landet.

19 lag fördelade på tre grupper gjorde upp om 8 finalspelsplatser när flickornas TV-puckskval spelades i helgen. Finalarrangören Västergötland var redan klart för finalspelet.

Hemmadistriktet Småland totaldominerade Grupp A, som avgjordes i Tranås Stiga Arena. Sex raka trepoängare, endast ett insläppt mål och plus 56 i målskillnad. Anfallaren Hilda Svensson utmärkte sig i poängligan med 34 pinnar (18+16) på de sex matcherna. Eloge även till lagets back Jenna Raunio, som kom tvåa i poängligan med 27 pinnar (12+15).

Kampen om andraplatsen i gruppen stod mellan Göteborg och Blekinge, som möttes i den sista omgången. Tilde Utbult satte 1–0 för Göteborg redan efter tolv sekunder, och Blekinge lyckades inte resa sig från den tunga starten. Slutresultatet skrevs till 4–1.

Det blev således Småland och Göteborg som tog direktplatserna till finalspelet i Grupp A. Men det skulle visa sig att Blekinges poängtotal också räckte för avancemang.

 

Stockholm var den stora dominanten i Grupp B, som spelades i Moras Smidjegrav Arena. Anförda av seriens poängdrottning Isabelle Leijonhielm – 20 poäng (10+10) på fem matcher) – vann Stockholm samtliga sina fem matcher. Stockholm använde tre målvakter i serien och släppte bara in ett mål, samtidigt som de producerade hela 46 mål framåt.

Hemmadistriktet Dalarna vann fyra av fem matcher och blev tillsammans med Stockholm klart för finalspelet.

 

Grupp C avgjordes i Part Arena, Kalix, där publiken fick njuta av Mira Hallins och Ebba Hedqvists lekstuga. Ångermanlandtjejerna stod för hela 79 poäng tillsammans i serien, trots att Hedqvist missade en match. Hallin sköt 25 mål och Hedqvist 22.

Ångermanland vann samtliga fem matcher med målskillnaden 57–2.

Andra finalspelsplatsen kneps av Västerbotten.

 

Så här ser listan över slutspelslagen ut:

Ångermanland

Småland

Stockholm

Västerbotten

Dalarna

Göteborg

Blekinge

Västergötland

Finalspelet avgörs i Mariestad och Skövde 5–7 november och sänds i SVT.

Resultat, statistik och tabell från kvalspelet

Grupp A

Grupp B

Grupp C