Reklam
Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Svenska Ishockeyförbundet / Partners / Lidl Sverige Fresh Food-partner till Svenska Ishockeyförbundet

Lidl Sverige Fresh Food-partner till Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundet kan idag presentera ytterligare en huvudsponsor i Lidl. Samarbetsavtalet mellan Svenska Ishockeyförbundet och Lidl löper över fem år och kommer att bidra till svensk ishockeys utveckling.

Det nya partnerskapet gör Lidl till Fresh Food Partner för Svenska Ishockeyförbundet, vilket innebär att Lidl kommer förse Ishockeyförbundet och landslagen med bland annat färsk frukt och mat vid matcher och träningsläger.

Lidls logga kommer bland annat exponeras på landslagsdräkterna och vid Tre Kronors Hockeyskola.

Avtalet mellan Svenska Ishockeyförbundet och Lidl Sverige träder i kraft omgående och sträcker sig fram till och med säsongen 2025/26.

– Vi är väldigt glada över att få ett så starkt och välkänt varumärke som Lidl som huvudpartner. Vi har under samtalen imponerats över engagemanget och drivet att verkligen kliva in i svensk ishockey. Hela vägen från gräsrot till elit. Vi ser fram emot en fin gemensam resa med Lidl, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark.

Under avtalsperioden väntar flera stora arrangemang för svensk ishockey. U18-VM för damer i Linköping/Mjölby i januari 2022, hundraårsjubileet 2022, Junior-VM för herrar i Göteborg 2024 och A-VM för herrar i Stockholm 2025.

– Ishockeyförbundet och Tre Kronor är ikoner som år efter år levererat blågul sportglädje till hela Sverige. Vi är otroligt stolta över att Lidl Sverige nu blir sponsor till förbundet och landslagen. Vi arbetar för att bra mat ska vara tillgänglig för alla. Genom att gå in som huvudsponsor för ett av Sveriges största idrottsförbund för vi vidare den ambitionen. Bra mat vet vi ju leder till goda sportsliga resultat och blågul sportglädje för oss alla, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.

Svenska Spel är ishockeyns huvudsponsor. Dagens besked innebär att Lidl Sverige går in i Tre Kronors förstafemma av sponsorer tillsammans med Beijer Byggmaterial, Gjensidige Försäkringar och Scandic Hotels. CCM Hockey är officiell materialleverantör.

Se pressträffen där Lidl Sverige presenterades som ny huvudsponsor till Svenska Ishockeyförbundet