Hoppa till sidans innehåll

Historisk Stockholmsfinal väntar i TV-pucken

05 NOV 2016 18:21
Stockholm Nord slog komfortabelt Ångermanland med 4-0 i den andra semifinalen och för första gången i historien möts Stockholm Syd och Stockholm Nord i TV-Puckens final.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2017 02:26

Stockholm Nord besegrar Ångermanland i den andra semifinalen

I dagens andra semifinal tog ställde Stockholm Nord upp mot Ångermanland. Stockholm Nord som imponerade i gruppspelet hade en tuff match igår mot Östergötland, en match som avgjordes först i förlängning. Ångermanland gjorde en mycket stabil match mot Örebro län i gårdagens kvartsfinal och bjöd publiken på två mycket vackra mål.

Första perioden

Båda lagen började matchen med hög frenesi och redan efter en spelad minut hade båda lagen haft målchanser när motståndarnas bur. Efter att en spelare i Stockholm Nord nästan tagit sig igenom tre spelare i Ångermanland blev han hakad och således en utvisning för Ångermanland och Stockholm fick chansen i power play. Man var nära att också få dit en puck efter att det blivit retur efter ett skott från blå, returförsöket gick dock tätt utanför.

Ångermanlands nummer 10 Max Wahlgren plockade upp en lös puck efter lite slarvigt spel av Stockholmarna och var väldigt nära ett friläge när han blev nedriven av en motståndare. Power play för Ångermanland när klockan stod på 7.12. 

När Stockholm Nord återigen blivit fulltaliga tog dem tag i taktpinnen igen och var ytterst nära att få utdelning när stockholmarnas kapten Albin Sundsvik stod för ett par läckra dragningar och kom ensam mot mål, tyvärr för Albins del så ramlade pucken av bladet när han skulle lägga in pucken i mål.

Stockholm Nord fick ett numerärt överläge 15.10 in i matchen efter att precis klarat av ett numerärt underläge och det var nära att man satte dit ledningspucken efter ett hårt skott i målramen från högra tekningscirkeln. 

18.45 kom det första målet och det var ingen större skräll att det var Stockholm Nord som gjorde det efter att ha dominerat perioden. Nummer 12 Gabriel Nilsson-Mendel fick pucken i mittzon och lurade bort två försvarare i Ångermanland när han la pucken mellan de två spelarna och kunde peta in pucken mellan benen på målvakten. 1-0 till Stockholm Nord som ledde inför den andra perioden.

Andra perioden

Det skulle bara dröja 22 sekunder innan Stockholm Nord ökade på sin ledning till 2-0 i matchen. Målskytt nummer 16 William Persson som drev på längs vänsterkanten och hittade en lucka under armen på målvakten. 2-0 alltså till Stockholm Nord som 27 sekunder senare fick chansen att öka på ledningen i power play. Ett power play där det var mycket nära att Ångermanland reducerade efter att Stockholm Nords målvakt tappat ut pucken mitt framför eget mål och en spelare i Ångermanland var bara centimeter att lyckas komma åt pucken.

Utvisningarna fortsatte att dugga tätt i den andra perioden och 4.01 visades en av Stockholm Nords spelare ut. Två minuter i numerärt överläge för Ångermanland som inte utnyttjade det utan åkte själva på ytterligare en utvisning när klockan stod på 5.56. Om Ångermanland skulle ha någon fortsatt chans i matchen krävdes det nog att de skulle hålla sig borta från utvisningsbåset.

Något de inte lyckades göra, 9.06 var det dags för Ångermanlänningarna att besöka utvisningsbåset igen. I det följande överläget fick Albin Grewe i Stockholm Nord puck med bra fart på högerkanten och drev runt försvararen innan han snyggt sprätte upp pucken i det närmsta krysset, 3-0 Stockholm Nord efter 9.25 spelat av den andra perioden. 

13.35 släckte förmodligen Stockholm Nord Ångermanlands hopp att vända matchen genom att göra 4-0. Återigen var Albin Grewe framme och gjorde sitt andra mål på retur efter en fin aktion av kedjekamraten William Persson. 

16.48 tar Ångermanland ut sin målvakt för att öka sina chanser att hämta tillbaka Stockholm Nords ledning. Ångermanland lyckades inte spräcka nollan, och i slutminuterna kunde till och med Stockholm Nord kosta på sig att missa ett straffslag.

När slutsignalen går kan vi konstatera att Stockholm Nord vinner över Ångermanland i den andra semifinalen i TV-pucken. Ett Stockholm Nord som likt sina rivaler i Stockholm Syd imponerade och gav Ångermanland få möjligheter att spela den hockey de på förhand ville.

Det blir en final mellan båda lagen från Stockholm imorgon när Nord möter Syd. Matchstart för finalen är 14.30. Ångermanland får möjlighet att knipa medalj även de imorgon när de möter Göteborg klockan 11.45 i match om tredjepris.

Matchfakta:
Resultat: 
Stockholm Nord – Ångermanland 4-0 (1-0, 3-0)
Skottstatistik: 25-13 (11-5, 14-8)
Utvisningar: Stockholm Nord 6 minuter, Ångermanland 10 minuter

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info