Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Nord besegrade Östergötland - möter Ångermanland i semifinal

04 NOV 2016 16:06
Det krävdes övertid för att Stockholm Nord skulle besegra Östergötland i en dramatisk match, och Ångermanland slog Örebro Län. Se detta och mer i kvällens Studio TV-Pucken som sänds på LiveArena med start 20.00!
  • Uppdaterad: 04 NOV 2016 17:32

Studio TV-Pucken sammanfattar dagens dramatik

Du vet väl att du kan få en sammanfattning av dagens matcher i LiveArenas studioprogram Studio TV-Pucken? Studio TV-Pucken börjar klockan 20.00 ikväll och LiveArena hittar du via denna länk!

Björnfot matchhjälte när Stockholm Nord vann i overtime

Tobias Björnfot blev stor matchhjälte för Stockholm Nord när han sköt in segerpucken fram till 2-1(1-0, 0-1, 1-0) för Stockholm Nord efter 38 sekunders förlängningsspel. Det var en tuff förlust för Östergötland som kämpade väl genom hela matchen och hade absolut inte varit oförtjänta av en semifinalplats.

Stockholm Nords Gabriel Söderström öppnade målskyttet i matchen efter 1.32, ett resultat som stod sig hela vägen till pausvilan. Alexander Lundman kvitterade matchen 22 sekunder in den andra perioden. 

Ångermanland slog tillbaka Örebro Län

En tuff och väldigt underhållande match mellan regerande mästarna Ångermanland och överraskningslaget Örebro Län avslutade kvartsfinalserien. Slutresultatet skrevs till 3-1 efter att Max Wahlgren satte spiken i kistan med sitt mål i tom målbur i slutsekunderna, efter en intensiv Örebroforcering i jakten på kvittering.

Semifinalen mellan Stockholm Nord - Ångermanland blir en repris på fjolårets final.

Grupp E

I Grupp E möttes Uppland-Västerbotten i den tidigare eftermiddagsmatchen. Uppland inledde matchen bäst och ledde med både 2-0 och 3-1 mot ett Västerbotten som inte ville ge sig. Resultatet i paus skrevs till 3-2. I den andra perioden kunde Uppland tidigt rycka ifrån till en betryggande 6-2 ledning och sedan bevaka resultatet.

Grupp F

Varken Helsingland eller Dalarna har haft en enkel resa under årets TV-Puck, och det var två tilltufsade lag som möttes i Limhamns Ishall. Dalarna kontrollerade händelserna i första perioden och kunde gå till pausvila med 1-0 efter ett mål från Jonathan Wikström i powerplay. Den andra perioden såg Hälsingland ta ut målvakten i sin kvitteringsjakt, men istället kunde Dalarna punktera matchen när Rasmus Mårslätt sköt in 2-0 i tom målbur.

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info