Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Syd första lag till final

05 NOV 2016 16:14
Stockholm Syd slår Göteborg med 4-1 (2-1) och avancerar till final i TV-Pucken 2016, där man ställs mot segraren i matchen Stockholm Nord - Ångermanland.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2016 16:51

Stockholm Syd vann Semifinalen mot Göteborg

Semifinaldags och storstadsmöte mellan Stockholm Syd och Göteborg i TV-Pucken 2016 i Malmö. 

Första perioden

Matchen var bara 1.55 gammal när Stockholm Syd åkte på en utvisning med för många spelare på isen och Göteborg fick pröva sitt power play omgående. Ett power play som inte riktigt stämde vilket ofta kan vara verklighet tidigt i hockeymatcher. Matchen inleddes i ett högt tempo men utan någon större ordning på spelet för något av lagen.

6.24 in så kom ledningsmålet och det var Göteborg som stod för det. Efter ett något rörigt spel i Stockholm Syds försvarszon hittade Göteborgs Ludwig Levinsson sin lagkamrat Elmer Söderblom framför målet som fick bladet på pucken som retfullt gled in under Stockholms målvakt.

Stockholm flyttade upp spelet och efter ett fint anfall åtta minuter in prövade en stockholmsspelare Göteborgs målvakt Hannes Kollén ordentligt med ett skott framför mål. Följande minuter fortsatte Stockholm Syd med att styra spelet och Göteborg hade svårt att förlägga spelet i anfallszon. Stockholmarnas spelövertag resulterade till en möjlighet att kvittera i numerärt överläge efter att en göteborgsspelare drog på sig en utvisning, 12.59 på klockan. Göteborg klarade av att försvara sig i det numerära underläget men Stockholm Syd visade på bra speltendenser i sitt power play. 

17.04 in i perioden kom kvitteringspucken. Stockholm Syds Jacob Grönhagen fick pucken på drop högt upp i anfallszon och nöp till pucken som klarade sig igenom trafik och hamnade i vänstra krysset. Utjämnat i semifinalen och visst kändes det rättvist att Stockholm nu hade fått sitt första mål för dagen. 

Stockholmarna fick även in en 2-1 puck innan matchen gick till paus. Spelarna i Stockholm visade prov på stort tålamod med puck och spelade runt göteborgsförsvaret, André Petersson var sist på pucken efter att ha fått en fin pass bakom mål från Mathias Franzén. 2-1 i paus i Stockholm Syds favör och det kändes som ett logiskt resultat efter en period där Stockholm var det bättre laget.

Andra perioden

Stockholm började perioden som de avslutade den förra, med mål. 1.48 in fick nummer 17 Marcus Nylander pucken av Ludvig Almgren på offensiv blålinje och drog iväg ett skott som letade sig förbi Hannes Kollén i målet. Från läktarplats såg det ut som att Hannes var något skymd vid skottet. 3-1 Stockholm Syd i början av andra perioden alltså och Göteborg skulle behöva hitta något mer i sitt spel för att komma tillbaka i matchen. 

Stockholm Syd fortsatte att trumma på och var mycket nära att sätta dit pucken igen efter att ha vunnit pucken på offensiv blålinje. I samma sekvens drog Göteborg på sig en utvisning, power play för Stockholm Syd när klockan stod på 4.31. Stockholmarna visade återigen prov på stort tålamod med pucken i sitt power play och kunde utöka sin ledning ytterligare. 4-1 Stockholm Syd, målskytt nummer 23 Erik Söderlund. Målet följdes av en timeout från Göteborgs tränare för att ge sitt manskap chansen att samla sig och hämta ikapp stockholmarnas ledning.

Göteborg lyckades med att förlägga spelet något mer i Stockholm Syds försvarszon och fick 11.06 med sig en utvisning. Power play för Göteborg och nog skulle de behöva få in en reduceringspuck för att hålla liv i finaldrömmen. Tyvärr för göteborgarnas del drog de själva på sig en utvisning i sitt power play, 12.04 på matchuret. 

Tiden började rinna iväg för Göteborg och 15.45 in i matchen hade de fortfarande inte skapat några större målchanser eller oroligheter framför Stockholm Syd. Stockholmarna gav inte Göteborg någon tid alls med pucken utan satte en hög press och visade inga tendenser på att back tillbaka och endast försvara sin ledning. 

Det blev inga flera mål i matchen utan Stockholm Syd vinner den första semifinalen med 4-1 efter att ha imponerat stort. Finalmatch imorgon för stockholmarna som möter vinnarna mellan Stockholm Nord och Ångermanland. Göteborg får ladda om för match om tredjepris. Den matchen spelas 11.45 imorgon lördag.

Matchfakta:
Resultat: 
Stockholm Syd – Göteborg 2-1 (2-1, 2-0)
Skottstatistik: 22-18 (11-8, 11-10)
Utvisningar: Stockholm Syd 4 minuter, Göteborg 6 minuter

Skribent: John Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info