Hoppa till sidans innehåll

Bra uppslutning under föräldraträffarna

01 NOV 2018 18:45
Föräldraträffarna har dragit fulla hus under TV-puckens inledande dag. Vilken information har föräldrarna fått?
  • Skapad: 01 NOV 2018 18:45

Under TV-puckens slutspel i Östergötland gör Svenska Ishockeyförbundet en satsning för att möta föräldrarna till spelarna på plats. Varje lags föräldragrupp bjuds in till föräldraträffar där Svenska Ishockeyförbundets hockeykonsulenter står för informationen. Jag tog rygg på Anders Eriksén som höll till i Mjölby och ProTrain Arena.

Det var Smålands föräldragrupp som samlades under det här tillfället och dragningen innehöll bland annat en tydlig genomgång av hur säsongen ser ut för den ålderskull som nu spelar TV-pucken. Regionscamper, elitcamper och landslagsverksamhet berördes men även hur det går till med ansökan till hockeygymnasium.

- Ett litet tips från min sida är att ta kontakt med föreningarna som ni vill välja till hockeygymnasium. Ta reda på om det finns ett intresse tillbaka så att ni inte låser in era val utan att ta kontakt med föreningen, det vill jag skicka med er, sa Anders till föräldragruppen.

En fråga som också lyftes var hur spelarna väljs ut till, bland annat, regionscamperna som är nästa steg efter TV-pucken för den här ålderskullen.

- Vi är fler från förbundet som är utplacerade i alla arenor och sedan byter vi arena de olika dagarna så att vi alla har sett flera spelare. Jag vill förstärka det, att vi tittar inte bara på skytteligor eller liknande när vi tittar på spelarna. Vi letar exempelvis efter en back som är duktig i egen zon i det defensiva jobbet och kan ta tillbaka pucken, eller en forward som är duktig i egen zon och sätter igång spelet snabbt. I ett lag behöver vi flera typer av spelare och då måste vi titta noga efter hur de agerar på isen och inte på statistik.

Ett ämne som flera föräldrar funderar över är också hur det egentligen fungerar med agenter och den frågan lyftes också under mötet. Förutom regeln som säger att agenter inte får ta kontakt med spelaren före den 1 januari så tipsade Anders även om att känna av om det är rätt agent som tagit kontakt. Ta er tid att lära känna personen, var hans budskap. Och att egentligen behöver en 16-åring kanske inte heller en agent.

Det var framför allt ett budskap som genomsyrade mötet som en röd tråd. Det var vikten av att spelarna får äga sin egen karriär och sin egen resa. Ett exempel på det kan exempelvis vara att de själva svarar på eventuell kallelse till camper och är delaktiga i sitt val av hockeygymnasier. I slutänden handlar det om det egna drivet.

Anders, varför är föräldraträffar som den här viktiga?

- Vi har känt ett behov av att nå föräldrarna för ålderskullen som spelar TV-pucken. Dels för att finnas här för eventuella frågor som kan dyka upp men även för att informera från vårt håll. Många föräldrar funderar säkert på vad som gäller med hockeygymnasier eller agent-frågan och då vill vi svara på det så att de har rätt information. Vi kommer också att arrangera en paneldebatt på lördag där vi utvecklar lite mer kring varje ämne.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info