Hoppa till sidans innehåll

Vad är SIF-Laget?

01 AUG 2018 11:52
Förra säsongen var det andra året för SIF laget i TV Pucken. Ett initiativ som varit lyckat och kommer att fortsätta även under årets turnering.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 08:12

En berättigad fråga är, vad är SIF-Laget?
Anders Ottosson, hockeykonsulent och en av tre tränare för laget berättar:

Vi kommer att ta ut en trupp på 22 spelare. Spelarna är de som inte tagit plats i sitt distrikts TV-puckslag enligt en bestämd fördelning. Vi tittar på hur många spelare som finns i respektive hockeykonsulents område. Det ska ska avspeglas i SIF-laget. Upplägget och antalet spelare per område är detsamma som under förra årets turnering.

När kommer SIF-Laget tas ut och hur går det till?
Laget kommer att vara uttaget den 31 augusti och publiceras då på Svenska Ishockeyförbundets hemsida. Innan det får vi in listor från distrikten på de spelare som vi har tillgång till. I förberedelsearbetet har vi kontakt med distriktens lagledningarna för att få mer information om spelarna. När vi tagit ut truppen kontaktar vi spelarna och frågar om de, för det första, vill vara med oss. Vill de det intervjuar vi dem för att få reda på vad de tycker att de är bra på och kan tillföra laget. Vi mailar en videolänk med filmklipp som förklarar vår spelidé, eftersom antalet träningar tillsammans är begränsade.

Har ni några samlingar innan turneringen i Östersund?
Nej det har vi inte, vi samlas onsdagen den 5/9 i Östersund. Spelarna tar sig till samlingen på lämpligaste sätt som samordnas av Tibor Gregor på SIF. Vi har tre ispass tillsammans på plats innan första matchen mot Jämtland/Härjedalen. På 48 timmar skall laget vara ”stridsklart” och det är en härlig utmaning. Det som känns viktigt är att identifiera spelarnas styrkor och utifrån det bygga laget samt att få killarna att lära känna varandra ganska så fort som möjligt. Därför har vi aktiviteter för det och individuella samtal med var och en för att lära känna dem.

Vad tar ni med er för erfarenheter från de två tidigare årens turneringar?
Bara positiva! Utvärderingarna efter turneringarna har varit mycket bra och spelarna tyckte de hade haft en fantastisk upplevelse tillsammans. Många fick ett lyft när de kom hem igen, vilket man kan förstå då de först fått negativa besked från sina distriktslag och ändå fick vara med och spela turneringen.

Hur ser ledarbesättningen ut för SIF-Laget?
Vi är tre coacher, underteknad, Ulf Hall och ny för året är Linus Fagemo. Linus kommer in efter Mikael Rundgren som numera är assisternande förbundskapten för U16-landslaget. SIF-laget har två fantastiska materialare i Ted Edhner från Borlänge och Roger Andersson från Gislaved som gör ett fantastiskt jobb för hela teamet. Och så Tibor Gregor förstås som är klippan för att rodda ihop alla resor och se till att alla kommer på plats.

coacherna

Coacherna för SIF Laget Anders Ottosson, Ulf Hall och Linus Fagemo.

Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info