Reklam
Reklam
    Hem / Damkronornas OS-kval spelas i Luleå

Damkronornas OS-kval spelas i Luleå

Den 11 november inleds OS-kvalet för Damkronorna. Idag kan vi berätta att IIHF och Svenska Ishockeyförbundet arrangerar kvalet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

Den 4 februari 2022 invigs OS i Peking och den 11 november 2021 inleds kvalet som avgör vilken nation som tar sig till OS-turneringen. Damkronorna ställs mot Frankrike, Slovakien och ytterligare en kvalificerad nation. Kvalet arrangeras av IIHF och Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

- Med en inställd VM-turnering för Damkronorna under säsongen 2020/2021 har OS-kvalet varit en tydlig målsättning för Svenska Ishockeyförbundet och ledarstaben under de samlingar som vi genomfört. Det känns inspirerande att få arrangera OS-kvalet på hemmaplan och i samarbete med Luleå Hockey som visat ett engagemang kring arrangemanget och flick-och damhockeyn i stort, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Det känns otroligt kul och spännande att OS-kvalet hamnar i Luleå i november. Vi hoppas på att alla restriktioner är borta då och att det blir en publikfest. Luleå är damhockeyns huvudstad, säger Peter Jidström, Marknads-och försäljningschef, Luleå Hockey.

Den svenska publiken kommer att kunna följa OS-kvalet i SVT:s kanaler.

- OS-kvalet blir Damkronornas viktigaste turnering under 2021. Här får landslaget en chans att på hemmaplan spela sig in i hockeyns finrum, OS i Peking, och vi på SVT ser fram emot att visa detta nervkittlande kval, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.