Hoppa till sidans innehåll


butk15_1000px

Barn- och ungdomstemakonferens

Den 16-17 oktober genomför Svenska Ishockeyförbundet en, av förbundsstyrelsen initierad, Barn- och ungdomstemakonferens. Cirka 150 personer, från såväl förenings- som distriktsnivå och central nivå kommer under två dagar diskutera viktiga framtidsfrågor med bäring på barn- och ungdomsverksamheten. Formatet är detsamma som tidigare genomförda Juniortemautredningen (2002) och Damtemautredningen (2010). Det har visat sig vara en modell som fungerar bra i vår rörelse. En bred representation från olika verksamhetsdelar och nivåer skapar goda förutsättningar för att frågorna ges olika perspektiv och bidrar dessutom till en automatisk förankring i Hockeysverige.

- Vi ser detta som ett avstamp för ett brett utvecklingsarbete kring vår barn- och ungdomsishockey, med den uttalade visionen att vara ”världens bästa – på och utanför isen”. Att göra det i en nära dialog med föreningar och distrikt är en viktig framgångsfaktor.

- Konferensen kommer vara indelad i fem olika ämnesblock, där deltagarna genom gruppdiskussioner ska generera konkreta förslag på åtgärder. Alla samtal och diskussioner kommer ta sin utgångspunkt i de fiktiva personerna Linus och Klara tillsammans med sina lagkamrater, där föreningen är en viktig förutsättning för aktiviteten. Det är ett pedagogiskt grepp för att hela tiden påminna oss om varför och för vem vi bedriver verksamhet

Henrik Haraldsson, Utvecklingschef - Svenska Ishockeyförbundet

Då konferensen är begränsad till endast inbjudna vill vi från Svenska Ishockeyförbundet bjuda in allmänheten till föredragen. Därmed kommer vi att sända live på LiveArenahockey.se - Svenska Ishockeyförbundet officiella plattform för livesändningar.

Information om sändningen under BUTK15

Konkret kommer LiveArena sända de kortare inledande föredragen på varje block och därefter kommer deltagarna spridas ut i respektive grupp för grupp- och processarbete. Därför kommer det bli ett uppehåll i sändningen under grupparbetet. Det kan komma att bli mindre ändringar i tidsschemat och sändningarna finns tillgängliga att se i efterhand.

Sändningsschema:

   
Fre 16/10 Ämne Sändningslänk
10.00 Inledning
En sund barn- och ungdomsidrott
LiveArena_logo_72x19
11.30  Ishockeyn Vill – vår värdegrund LiveArena_logo_72x19
14.00 Spelarutveckling LiveArena_logo_72x19
16.30 Tävling – en del av spelarutvecklingen LiveArena_logo_72x19
     
Lör 17/10    
08.00 Inledning dag 2 och Föreningsutveckling LiveArena_logo_72x19
10.15 Distriktslagsverksamhet LiveArena_logo_72x19
12.00 Avslutning LiveArena_logo_72x19

Information om Ämnesblock

Fredagen den 16 oktober

1. Inledning - kl.10.00

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson och Generalsekreterare Tommy Boustedt hälsar välkomna till Barn- och Ungdomstemakonferensen. Vi får bakgrunden till konferensen och varför Svenska Ishockeyförbundet initierat detta utvecklingsarbete. Moderatorn och processledaren presenterar hur arbetet kommer att fortlöpa under konferensen.

2. En sund barn- och ungdomsidrott

Anders Wahlström, barn- och ungdomsansvarig på RF, håller ett föredrag om svensk barn-/ ungdomsidrott i stort och sätter in ishockeyn i ett det perspektivet. Vilka trender ser vi i samhället som påverkar idrotten för barn- och ungdomar. Anders kommer också berätta om svensk idrotts anvisningar för barn-/ungdomsidrott och presenterar även en ny modell för svensk idrott.

3. Ishockeyn Vill – vår värdegrund – kl.11.30

Vår värdegrund bygger på ledorden Glädje, Tävling, Respekt och Rent spel. Vad det innebär att ha en verksamhet som leds och styrs utifrån värdegrunden på alla nivåer? Ann Edberg inleder detta block med att berätta om vad en stark värdegrund kan bidra till och vad det får för konsekvenser. Ann har tidigare tagit fram pilotstudien ”Hockey 2025” där hon tittat på goda exempel i hockeysverige. Detta värdegrundspass blir en grund för samtalen under hela konferensen.

4. Spelarutveckling – kl.14.00

Hur använder vi individ-/nivåanpassning och hur skapar man egentligen en positiv och kvalitativ utvecklingsmiljö? Här tar Svenska Ishockeyförbundets spelar-/ledarutvecklaransvarig Ulf Lundberg, utbildningsansvarig Anders Lundberg och dam-/flickansvarig Erika Holst sig an scenen och skapar frågeställningar inför gruppernas samtal.

5. Tävling – en del av spelarutvecklingen kl.16.30

 Hur mäter vi framgång, resultat kontra prestation. Toppning och utslagning samt värvningar inom ungdomshockeyn kommer vara givna inslag. Här kommer representanter från Djurgården IF Ishockey att presentera sin satsning på det stora värdegrundsarbete man genomför och arbetar med. Vilka positiva effekter och vilka utmaningar ser man i värdegrundsarbetet kopplat till tävling och utveckling av spelare.

Lördagen den 17 oktober

1. Inledning dag 2 – kl 8.00

Processledaren och moderatorn Patrik Oscarsson presenterar kort några åtgärdspunkter som kommit fram under arbetet dag 1.

2. Föreningsutveckling

 Svensk ishockey behöver starka föreningar där våra barn och ungdomar utvecklas i en positiv miljö. SISU Idrottsutbildarna håller ett kort föredrag om föreningsutveckling och vad vi tillsammans behöver göra för att skapa starka föreningar med kvalitativ verksamhet för vår barn- och ungdomar.

3. Distriktslagsverksamhet – kl.10.15

 Representanter från Svenska Ishockeyförbundet håller ett kort föredrag om distriktslagsverksamheterna TV-pucken och Stålbucklan.

4. Avslutning – kl.12.00

Vad händer nu? Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson och Generalsekreterare Tommy Boustedt presenterar planen för efterarbetet med barn- och ungdomstemakonferensen.

Uppdaterad: 12 JUL 2018 14:17 Skribent: Stefan Ladhe
Epost: This is a mailto link

Svensk Ishockeys Huvudsponsor

Svenska Spel

 

Genvägar

CCM

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info