Huvudsponsor Svenska Spel

Regionträffar

Välkommen till Svenska Ishockeyförbundets regionträffar.

Under två dagar samlas vi och du kommer att få ny kunskap, värdefulla tips, erfarenhetsutbyten och det senaste från Svenska Ishockeyförbundet. Regionträffen vänder sig till anläggningspersonal, anläggningsägare, leverantörer och föreningar som vill hålla sig uppdaterade och lära sig mer. 

Det blir stort fokus på hur man kan spara energi i en ishall. Du får veta hur du kan spara i den egna anläggningen, både genom enkla insatser och större investeringar, och hur kostnader och återbetalningstider kan se ut. Du får även ta del av hur man skapar den bästa matchisen, hur man kan arbeta med fukten i ishallen och hur den politiska processen för nyinvesteringar och nybyggnationer fungerar. Leverantörer finns på plats och visar utrustning.

Ur programmet:

  • Iskvalitet och isvård. Erfarenheter från andra idrotter.
  • Energieffektivisering en ishall. Det finns möjlighet till stora energibesparingar och därmed stora ekonomiska besparingar i en ishall. Vad kostar dessa insatser och i vilka tidsperspektiv blir det lönsamt?
  • Fukt i en ishall. Fukt kan försämra iskvaliteten och orsaka mögel och rost i ishallen. Vad är skillnaden mellan relativ och absolut fuktighet respektive daggpunkten och vad är lämpligast att mäta? Vad är den optimala fuktigheten i en ishall? Var och hur mäter man och hur kan man åtgärda om det behövs?
  • Optimala förhållanden för matchis. Kan vi med hjälp av dokumentation och statistik finna formeln för den perfekta matchisen och hur återskapar vi den?
  • Den politiska processen att bygga en ishall. Att bygga eller få igenom andra större investeringar är en lång process. Från föreningars önskemål till politikernas beslut, från arkitekternas ritningar till själva bygget. När finns möjlighet att påverka processen och hur gör man?
  • Leverantörer presenterar utrustning. Leverantörer finns på plats med utrustning och ger råd om vad man bör tänka på vid inköp.
  • Optimala förhållanden för matchis. Kan vi med hjälp av dokumentation och statistik hitta formeln för och återskapa den perfekta matchisen?
  • Presentation av och rundvandring i anläggningen.
Datum Plats Anmälan senast  
21-22 februari   ABB Arena, Västerås 10 februari Anmäl dig/er här
6-7 mars Frölundaborg, Göteborg 24 februari Anmäl dig/er här
21-22 mars Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå 10 mars Anmäl dig/er här
28-29 mars Tegera Arena, Leksand 17 mars Anmäl dig/er här
Senast uppdaterad: 23-01-31 av Stefan Ladhe

 

Hockeyboken 2022/2023