Reklam
    Hem / Domare / Information / Att vara ishockeydomare

Att vara ishockeydomare

citatcarlman

Att vara ishockeydomare är ett svårt jobb. Detta har man hört av många människor, såväl från spelare som publik. Vi är de första att hålla med om detta. Vi i funktionärsgruppen och Du som är domare eller linjeman vet att det är ett svårt jobb. Ingen som inte varit inne i en ishockeyarena med två laddade lag och en intresserad, kunnig och förväntansfull publik har upplevt den pirrande känslan som varje domare och linjeman någon gång känt strax före första nedsläpp. Det kan vara en seriematch mellan pojklag med starka supporters i form av föräldrar på en utomhusbana med minus 10-15 grader en tidig söndagsmorgon eller en VM-final mellan de ”stora” sänd över världens TV-stationer med en mångmiljonpublik.

citatdickwallström

Domaren är den person som har de viktigaste uppgifterna under de rafflande effektiva 30 eller 60 minuterna. Viktigast så till vida att varje litet misstag - som alltid kommer att göras - märks så väl och kan vara så ödesdigert, medan en spelare som missar öppet mål får publikens medlidande. Domarjobbet är speciellt svårt i ishockey och anses inom alla sporter som bland det svåraste och detta med all rätt. Detta innebär att Du som ishockeydomare har allas blickar riktade mot Dig. 

citatmarcusbojling

Svensk ishockey har genom åren bidragit med aktade namn som vunnit stort förtroende som domare i internationella sammanhang. Vi inom Funktionärsgruppen tror och vet att vi även i fortsättningen får glädjen att föreslå och sända nya duktiga och kunniga domare till stora och viktiga uppgifter utomlands. Därför vill vi att Du som domare satsar helhjärtat på uppgiften för att höja standarden och om Du gör detta lovar vi att satsa med den bästa tänkbara utbildningen.

citatvinnerborg