Reklam
    Hem / Domare / Utveckling / Campverksamheten

Campverksamheten

Distriktsnivå

Utvecklingscamp (11 orter – 66 domare)

Distrikten nominerar domare i ålderskategorin 16-24 som är intresserande samt har ett brinnande intresse för att döma ishockey. Individen ska vilja utvecklas och klättra i seriepyramiden framgent. Efter FK-konferensen beslutades att fokusera på linjedomare som kan testa på att döma som huvuddomare i sitt distrikt för att hjälpa till att täcka bristen på huvuddomare, som vi idag ser på breddnivåer.

Sportlovscamp (4 orter - 12 domare)

Distrikten nominerar domare i ålderskategorin 16-24 som är intresserande samt har ett brinnande intresse för att döma ishockey. Individen ska vilja utvecklas och klättra i seriepyramiden framgent.

Syftet med camperna är att ge unga och intresserande tjejer och killar möjligheten att vidareutvecklas under säsongen. För att få delta på dessa camper ska domaren vara en godkänt utbildad hockeydomare (godkänt genomförd domarkurs) samt falla under ålderskategorin 16-24.Vi uppmanar distrikten att skicka linjedomare som vill utvecklas även som huvuddomare. Domare som ej har klarat de uppsatta fysiska samt teoretiska kraven på sin domarkurs är ej kvalificerade att delta på dessa camper.

Regionsnivå

Utveckling på regionsnivå fokuserar på att identifiera intresserade och talangfulla domare som på bästa sätt ska förberedas för att i framtiden vara aktiva förbundsdomare. Regionala domarkommittéerna tillsammans med SIF tar ut domare till utvecklingstillfällena.

Delarna i regionsutbildningen är följande:

TV-puckens kvalspel

18 domare (sex domarteam) dömer TV-puckens kvalspel.

Regionscamp

4 orter – 12 domare

TV-puckens slutspel

24 domare dömer TV-puckens slutspel.

Elitcamp U16

1 ort – 3 domare

U16-SM gruppspel

4 orter – 24 domare

Förbundsnivå

Utvecklingsverksamheten på förbundsnivå ska kvalitetssäkra och tillgodose behoven av domare på högsta nationella nivå.  Svenska Ishockeyförbundet väljer ut deltagarna.