Reklam
    Hem / Landslag / Våra landslag / Damlandslaget U16

Damlandslaget U16

”Ett U16-landslag för tjejer är här för att stanna”

Varje år ser Svenska Ishockeyförbundet över den Talangutvecklingsplan som ligger till grund för förbundsaktiviteter så som camper, landslagsturneringar och utbildningar. I år görs förändringar på både tjej-och killsidan.

Svenska Ishockeyförbundets förbundsaktiviteter samlas i ett dokument som kallas för talangutvecklingsplanen. Syftet är att främja vår nationella och internationella elit och planen innehåller landslagsturneringar, camper och utbildningar. Många har en viktig roll i hur planen ser ut och såväl förbundskaptener som hockeykonsulenter samt sportchefer och tränare har varit viktiga för att få ihop helheten.

U16-landslag för tjejer även kommande säsong

U16-landslaget för tjejer deltog i Ungdoms-OS under säsongen 2019/2020 och även inför nästa säsong finns aktiviteter planerade.

- Den stora glädjen är att vi även kommande säsong kommer att spela internationell ishockey på U16-nivå på tjejsidan. I februari spelar vi European Youth Olympic Festival i Finland vilket blir en jättebra utbildning och erfarenhet för spelarna. Så kortfattat kan man säga att ett U16-landslag är här för att stanna och det känns jättebra, säger Anders Lundberg, Spelar-och ledarutvecklingansvarig hos Svenska Ishockeyförbundet.

För att lyfta de regionscamper som genomförs på tjejsidan ännu en nivå flyttas camperna från september till landslagsbreaket i februari. Camperna har tidigare krockat med ordinarie spel i SDHL.

- U18-VM för tjejer spelas redan i januari vilket innebär att säsongen blir väldigt kort. Genom att flytta regionscamperna till februari så kan man säga att nästa års VM-resa börjar redan där. Eftersom vi nu lägger camperna under ett landslagsbreak får vi tillgång till samtliga spelare, även de som redan spelar i SDHL vilket höjer nivån ytterligare, säger Anders Lundberg.

Damlandslaget U16:s spelprogram säsongen 2019/2020